Εκλογές άμεσα λόγω προσφυγικής κρίσης ζητά ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος στην Αυστρία

O επικεφαλής του Εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Κρίστιαν Στράχε κατηγόρησε την κυβέρνηση συνασπισμού, ως υπεύθυνη για την «απειλή της ασφάλειας των αυστριακών πολιτών, λόγω της παράνομης μαζικής μετανάστευσης στη χώρα».

Ο Στράχε έκανε λόγο για «πλήρη αποτυχία της αυστριακής ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο προσφυγικό» και ζήτησε «προσφυγή στις κάλπες».

Ο Στράχε, του οποίου το κόμμα εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών

ως πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό πάνω από 30%, έκανε λόγο για «σύγχρονη μετακίνηση λαών», κατήγγειλε επίσης «ανεπάρκεια» των συρματοπλεγμάτων, που άρχισαν να τοποθετούνται στο Σπίλμπεργκ στα αυστρο-σλοβενικά σύνορα, και τα οποία, όπως είπε, «είναι απλή περίφραξη, δεν είναι αγκαθωτά και το ύψος τους είναι μόλις 2 μέτρα και δεν απομένει παρά να τοποθετηθούν και βοηθήματα ώστε αυτά να μπορούν να υπερπηδηθούν».

Ταυτόχρονα τάχθηκε εναντίον της απαγόρευσης της κατοχής όπλων στην Αυστρία και υπέρ της απαγόρευσης και κλεισίματος ριζοσπαστικών μουσουλμανικών τεμένων και συλλόγων, όπως επίσης υπέρ της αφαίρεσης της αυστριακής ιθαγένειας από τζιχαντιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα