Έκλεβαν αυτοκίνητα κατά… παραγγελία «πελατών»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κλοπές αυτοκινήτων κατά… παραγγελία η πώληση άλλων κλεμμένων και ανταλλακτικών μέσω… αγγελιών, διέπραττε σπείρα, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα ασφαλείας Γλυκών Νερών.

Μετά από πολυήμερη έρευνα, σε παράλληλες επιχειρήσεις, συνελήφθησαν έξι άτομα, πέντε από τα οποία Έλληνες και ένας 20χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Κατηγορούνται ότι διέπρατταν τις κλοπές αυτοκινήτων και σε πρώτο στάδιο τα μετέφεραν σε συνεργείο επισκευής ιδιοκτησίας μέλους της ομάδας.Εκεί αποφάσιζαν

είτε για την εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία πώλησή τους είτε τμηματικά ως ανταλλακτικά.

Στο συνεργείο- «χειρουργείο», σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού πρώτα προέβαιναν στις απαραίτητες εργασίες αποσυναρμολόγησης και παραποίησης των στοιχείων τους, διοχέτευαν στην αγορά τα προς πώληση οχήματα και εξαρτήματα μέσω αγγελιών.

Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, προέβαιναν στις ανωτέρω πράξεις με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες «παραγγελίες». Δηλαδή «πελάτες» του κυκλώματος έδιναν παραγγελίες για κλοπή οχημάτων συγκεκριμένης μάρκας και μοντέλου!

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο συνεργείο καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, το χρηματικό ποσό των 6.300 ευρώ, καθώς και πέντε αυτοκίνητα η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Το άρθρο Έκλεβαν αυτοκίνητα κατά… παραγγελία «πελατών» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα