Έκλεισε μετά από θύελλα αντιδράσεων το παγοδρόμιο με τα κατεψυγμένα ψάρια(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά από σφοδρές αντιδράσεις έκλεισε τελικά χθες το γιαπωνέζικο θεματικό πάρκο που πρόσφερε τη δυνατότητα για πατινάζ πάνω στον πάγο με τους λάτρεις του αθλήματος να μπορούν να δουν κάτω από τα πόδια τους 5.000 φιγούρες κατεψυγμένων ψαριών.
Ο διαχειριστής του πάρκου Space World, το οποίο βρίσκεται στο Κιτακιούσου της νοτιοδυτικής επαρχίας Φουκουόκα στην Ιαπωνία,

είχε ανοίξει το εν λόγω παγοδρόμιο στις 12 Νοεμβρίου.

Το Space World εγκαινίασε το «Freezing Port»: μία έκθεση για την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να νοικιάσουν πατίνια και να γλιστρούν πάνω με μια μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων ψαριών και οστρακοειδών μέσα στον πάγο σε διάφορες περιοχές του πάρκου. Επίσης ένα μέρος του πάρκου είχε μεγενθυμένες φωτογραφίες μεγαλύτερων ψαριών –όπως οι καρχαρίες-φάλαινες– ορισμένα από τα οποία έμοιαζαν αληθινά.

«Θέλαμε οι πελάτες μας να δοκιμάσουν την εμπειρία του πατινάζ πάνω στη θάλασσα αλλά μετά τις επικρίσεις, αποφασίσαμε να το σταματήσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Τοσίμι Τακέντα. Ο πάγος στο εξής θα λιώσει, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα, πριν από μια τελετή ως φόρο τιμής στα ψάρια αυτά από σιντοϊστή ιερέα. «Την είχαμε σχεδιάσει πριν από τις αντιδράσεις», είπε ο Τ. Τακέντα .

Από την μεριά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Κόζι Σιμπάτα δήλωσε σήμερα: «Ακούστηκαν φωνές που κατήγγειλαν το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ζώντες οργανισμοί ως παιχνίδι και τροφή. Στην εταιρεία είχαμε συζητήσεις για το πόσο δεοντολογική ήταν η ιδέα μας γι’ αυτό το πάρκο προτού την υλοποιήσουμε». Παράλληλα διευκρίνισε ότι: «τα φτωχά ψάρια ήταν ήδη νεκρά και ακατάλληλα προς κατανάλωση όταν αγοράστηκαν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Έκλεισε μετά από θύελλα αντιδράσεων το παγοδρόμιο με τα κατεψυγμένα ψάρια(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα