Εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος τον Οκτώβριο το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Κατά το διάστημα αυτό πήραν μέρος σε εκδηλώσεις 23.347 άτομα όλων των ηλικιών, εκ των οποίων οι 3.214 ήταν μαθητές.

Οι εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους με ελεύθερη είσοδο έχουν σκοπό να αποτελέσει ο χώρος ένα δημιουργικό σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των πολιτών.

Κάτω από τον τίτλο «Ακτίνες Δράσεις – Σημεία Επαφής» ανανεώνεται και το φετινό ραντεβού όπου πλήθος πολιτιστικών

εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Επισκεπτών, ώστε να δοθεί στους επισκέπτες η ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τη μελλοντική λειτουργία του.

Το έργο το οποίο που θα στεγάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα στο κτήριο που θα στεγαστεί η Εθνική Λυρική Σκηνή τοποθετείται ενεργειακό στέγαστρο το οποίο αποτελείται από 700 κομμάτια που στη συνέχεια θα καλυφθεί θα καλυφθεί από δέκα στρέμματα φωτοβολταϊκών πάνελ. Η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται το καλοκαίρι του 2015. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και η φύτευση του πάρκου που μέχρι τώρα έχουν φυτευτεί 200 ελιές και ως το τέλος του 2015 θα φυτευτούν άλλες 1.200 και 300.000 θάμνοι και πόες καθώς και ο ποδηλατόδρομος.

Σκοπός του όλου εγχειρήματος που θα περιλαμβάνει μηνιαίες εκδηλώσεις είναι να μπορούν να συμμετάσχουν άτομα με ποικίλα ενδιαφέροντα και διαφορετικές ανάγκες.

Αναλυτικά μέχρι το τέλος του έτους, το Κέντρο Επισκεπτών θα φιλοξενήσει:

Πολιτιστικές δράσεις για το ευρύ κοινό, για ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους, ψυχαναλυτές και για άτομα σε απεξάρτηση (θεατρικά σεμινάρια, παραστάσεις χορού και όπερας, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και προβολές ντοκιμαντέρ).

Εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους (εργαστήρια δημιουργικών κατασκευών, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια κόμικς, εκπαιδευτικό θέατρο).

Εκδηλώσεις τεχνολογικού ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό (εργαστήρια, τρισδιάστατης εκτύπωσης, ζωγραφικής με τη χρήση νέων τεχνολογιών).

Συναντήσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό.

Εκπαιδευτικά, τεχνικά και αρχιτεκτονικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, για φοιτητές, επαγγελματίες και αρχιτέκτονες.

Πολυαισθητικά εργαστήρια για άτομα με προβλήματα όρασης.

Δείτε εδώ αναλυτικά στοιχεία για τις εκδηλώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα