Εκδίδονται στην Τουρκία 3 απ’ τους 8 πραξικοπηματίες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την έκδοση των 3 από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο καλοκαίρι μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ρ.Τ. Ερντογάν, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Έτσι, μετά τη χθεσινή απόφαση για τη μη έκδοση των πρώτων 3 Τούρκων, σήμερα το δικαστικό συμβούλιο, με άλλη σύνθεση, αποφάσισε την έκδοση τριών

Τουρκων στρατιωτικών για τα για τα αδικήματα της προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, την απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου και για λεηλασία (αρπαγή) ελικοπτέρου. Το συμβούλιο αποφάσισε να μη εκδοθούν για την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου.

Οι 3 Τούρκοι οι οποίοι κρατούνται αναμένεται να υποβάλουν έφεση. Έως την εκδίκασή της στον Άρειο Πάγο θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Σε δηλώσεις τους μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι τρεις Τούρκου υποστήριξαν ότι δεν είναι πραξικοπηματίες και ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία θα υποβληθούν σε βασανιστήρια και εξευτελισμό

Ακόμη αποκάλυψαν ότι μετά τα γεγονότα του Ιουλίου, οι σύζυγοί τους απολύθηκαν από τις εργασίες τους και οι οικογένειές τους είναι όμηροι. Μάλιστα είπαν ότι δεν τους επιτρέπουν ούτε καν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει και για τους υπόλοιπους δύο Τούρκους στρατιωτικούς.

Το άρθρο Εκδίδονται στην Τουρκία 3 απ’ τους 8 πραξικοπηματίες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα