Εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις των νεκρών γονιών τους

Τις συντάξεις των γονιών τους που είχαν πεθάνει εισέπρατταν παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ι.Κ.Α) δύο γυναίκες, ηλικίας 54 και 65 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στην Αττική.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε στην πρώτη περίπτωση, η 54χρονη από το 2010 που πέθανε ο πατέρας της, συνέχιζε να παίρνει τη σύνταξή του από το Ι.Κ.Α., η οποία ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ περίπου.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος

του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 54χρονη κάνοντας χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων, απέγραψε τον αποθανόντα πατέρα της, ως συνταξιούχο, στο Ι.Κ.Α.. Για την απογράφη χρησιμοποίησε πλαστές σφραγίδες θεώρησης του γνησίου της υπογραφής, σφραγίδες αστυνομικών Υπηρεσιών κ.ά.. Με αυτό τον τρόπο, είχε καταρτίσει από την αρχή πλαστές εξουσιοδοτήσεις , τις οποίες φέρεται να είχε υπογράψει ο θανών πατέρας της.

Στη δεύτερη περίπτωση, η 65χρονη από το 2012 έως σήμερα, εισέπραττε τη σύνταξή της από το Ι.Κ.Α., η οποία υπερβαίνει συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος της, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά ομοίως τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Κατά το χρόνο της σύλληψης των δυο γυναικών, κατασχέθηκαν στην κατοχή τους δυο τραπεζικές κάρτες ανάληψης, που είχαν εκδοθεί με τα στοιχεία των θανόντων γονέων τους.

Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα