Είναι άστεγη, αλλά και επιχειρηματίας!

Η 36χρονη Natalie Sisson από τη Νέα Ζηλανδία έλαβε την απόφαση να παρατήσει τη δουλειά της και να γυρίσει τον κόσμο κουβαλώντας τα υπάρχοντά της σε μία βαλίτσα. Για να επιβιώσει, έχει στήσει μια επιτυχημένη online επιχείρηση, είναι συγγραφέας βιβλίου και δίνει διαλέξεις. «Ο κόσμος νομίζει πως είμαι τρελή ή παράξενη, άλλοι ξετρελαίνονται με την ιδέα. Μου αρέσει να σκέφτομαι τον εαυτό μου ως πολίτη του κόσμου. Όπου ακουμπώ τη βαλίτσα μου, εκεί είναι το σπίτι μου», αναφέρει

η πρώην διευθύντρια marketing.

Η 36χρονη ταξιδεύτρια έχει το παρατσούκλι «Η επιχειρηματίας της βαλίτσας» (The Suitcase Entrepreneur), ενώ θεωρεί ότι είναι ένα νέο είδος εργαζόμενου, ένας «ψηφιακός νομάς», κάποιος που εργάζεται αποκλειστικά online και δεν είναι «δεμένος» σε ένα μέρος.

Η γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 66 χώρες και το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε σε ένα μέρος ήταν η δίμηνη παραμονή της στο Βερολίνο. Η δουλειά της- 20 έως 60 ώρες την εβδομάδα- περιλαμβάνει το μπλογκ της, όπου φιλοξενεί κάποιες διαφημίσεις και προωθήσεις προϊόντων. «Κάνω και ομιλίες μέσω Skype», λέει. Καθώς δεν έχει τα τυπικά έξοδα διαμονής αποταμιεύει περίπου 2000 δολάρια το μήνα. Συνήθως αποφεύγει τα ξενοδοχεία και μένει σε σπίτια φίλων ή άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα