Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού

Βίντεο-γροθιά στο στομάχι, είναι αυτό που δόθηκε την Παρασκευή (07/03), στη δημοσιότητα και καταγράφει τις απαράδεκτες υπό κάθε έννοια συνθήκες που επικρατούν στο «νοσοκομείο» των φυλακών Κορυδαλλού: ακαθαρσίες και βαριά άρρωστοι άνθρωποι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς επαρκή ιατρική φροντίδα.

Στο βίντεο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα tovima.gr, καταγράφονται οι συνθήκες οριακής διαβίωσης στο αποκαλούμενο «νοσοκομείο» των φυλακών Κορυδαλλού.

Με κυρίαρχα στοιχεία την «ασφυξία» του

χώρου και τη βρωμιά, η λήψη του οπτικού υλικού συνοδεύεται από μικρές συνεντεύξεις - σχόλια ως προς τις συνθήκες νοσηλείας κρατουμένων.

«Θα πεθάνουμε από τη βρωμιά», ακούγεται χαρακτηριστικά τη στιγμή που η κάμερα δείχνει ακαθαρσίες, ενώ ασθενής κάνει λόγο ακόμη και για έλλειψη φροντίδας από τους γιατρούς, μέσα κι έξω από τον Κορυδαλλό, στα όρια του «κανιβαλισμού».

«Σε 25 τ.μ. ζούμε 19 άνθρωποι» καταγγέλλει κρατούμενος, δείχνοντας μεταξύ άλλων τη συμβίωση οροθετικού σε τελικό στάδιο και πάσχοντα από σακχαρώδη διαβήτη που βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα.

Την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού περιγράφει στο in.gr γιατρός που εργάζεται εκεί.
«Οι κρατούμενοι έχουν δίκιο, αλλά έχουν ακουστεί και πολλές υπερβολές» λέει ο γιατρός μέσα από τον «Άγιο Παύλο», που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ο υπερσυνωστισμός είναι ένα ορατό και πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, τονίζει ο γιατρός, ο οποίος υπογραμμίζει και τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Υπάρχουν δύο μόνιμοι κλινικοί γιατροί και δύο μικροβιολόγοι. Χρειαζόμαστε μόνιμο προσωπικό» τονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα