Ειδικά μισθολόγια : Οι τρεις αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το επόμενο «καυτό» ζήτημα που απασχολεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων. Καθώς αυτό συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των προαπαιτούμενων του Σεπτεμβρίου που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Την Παρασκευή η πρώτη σύσκεψη για το θέμα

Την Παρασκευή στις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με την συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών όπως και επτά συναρμόδιων

Υπουργείων. Ειδικότερα το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να ανοίξει το ζήτημα της μείωσης του αριθμού των ειδικών μισθολογίων, τα οποία αφορούν σε στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας, Άμυνας, Παιδείας, Ναυτιλίας και Δημοσίας Τάξεως.

Οι αλλαγές που πρόκειται να δρομολογηθούν, αφορούν σε 188.000 εργαζόμενους από το σύνολο των 658.00 εργαζόμενων που απασχολούνται στο δημόσιο. Ενώ το μισθολογικό κόστος υπολογίζεται περίπου στα 5 δισ ευρώ αποτελώντας το 35% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης της γενικής κυβέρνησης,

Οι τρεις αλλαγές που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση

Οι τρεις βασικές αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση αφορούν :

• Την ραγδαία μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίων από 20 περίπου που είναι σήμερα στα μισά, 8 ή 9. Επιδιώκεται η εν λόγω μείωση να προκύψει ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης ομοειδών αντικειμένων απασχόλησης. Ενδεικτικά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ειδικό μισθολόγιο για όλα τα μέλη ΔΕΠ, ΑΕΙ, ΕΠ ΤΕΙ, ΕΕΔΙΠ, ΑΕΝ, Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

• Σε ότι αφορά στον υπολογισμό των νέων αποδοχών του υπαλλήλου που εμπίπτει στο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων, ως σημείο αναφοράς θα είναι οι τωρινές αποδοχές του όπως αυτές διαμορφώνονται από τον βασικό μισθό και τα επιμέρους επιδόματα.

• Η τρίτη αλλαγή αφορά στην κατάργηση του χρονοεπιδόματος η οποία θα έχει ως απόρροια την δημιουργία 16 διαφορετικών μισθολογικών κλιμακίων. Να σημειωθεί ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα μισθολόγια των δικαστικών λειτουργών και των ένστολων. Ειδικότερα στο πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο θα παραμένουν οι υπάλληλοι για ένα έτος ενώ εν συνεχεία θα εξελίσσονται μισθολογικά κάθε δύο έτη.

Το άρθρο Ειδικά μισθολόγια : Οι τρεις αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα