Εγώ και το κινητό μου, πάμε διακοπές. Α, και εσύ.

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Tης Ευτυχίας Παπούλια

«Οι βαρετοί άνθρωποι είναι μια

αντανάκλαση βαρετών ανθρώπων»

Douglas Horton, Αμερικανός ιεροκήρυκας

Θυμάμαι καιρό πριν, ξαπλωμένη στην ξαπλώστρα μιας πισίνας , μια Γερμανίδα τουρίστρια γύρω στα 25 που βρισκόταν εκεί με το σύντροφο της να ρωτά τη σερβιτόρα αν το ξενοδοχείο διαθέτει wi-fi για να λάβει φυσικά την καταφατική απάντηση. Προσπάθησα πολύ να κρύψω το γέλιο μου με αυτό το «ουάου» που έβγαλε από την ψυχή της η μικρή Γερμανίδα, φέρνοντας μου στο νου εκείνο το περίφημο «ουάου»

του πολυσυζητημένου Γιάνη. Ενημέρωσε το σύντροφο της, ο οποίος μετά από μία βουτιά, σκούπισε βιαστικά τα χέρια και ακολούθησε το παράδειγμα της συντρόφου του. Σταμάτησαν μόνο , όταν η ίδια του ζήτησε να την απαθανατίσει σε ιδιαίτερα σέξι πόζες στην πισίνα , κάτι που αυτός έκανε χωρίς καμία αντίρρηση.

Ήρθε λοιπόν για τα καλά το καλοκαιράκι, πάλι αριστερό, μα φέτος λέγαμε από το Μάη πως κάτι κάναμε πέρσι- για τώρα όμως να ναι καλά το χωριό και τα ποτάμια του για να βραχούμε λίγο δωρεάν κι αν υπάρχει και γιαγιά να «βγάλουμε» κι από πάνω. Κάθε φορά όμως το ίδιο εργάκι σε μια Ελλάδα που δε χαμπαριάζει τίποτα. Με το καλημέρα σας ο ένας ρωτούσε τον άλλον για τον προορισμό των διακοπών και η απάντηση η ίδια : «Δεν έχουμε λεφτά, πού να τα βρούμε, δε θα πάμε πουθενά«. Όλοι κοιτιόντουσαν με λύπη και συμπόνοια, όλοι ξεφυσούσαν ξανά και ξανά και αντάλλαζαν μια μίζερη ευχή για καλό καλοκαίρι. Φυσικά η Αθήνα άδειαζε κι έδειχνε στους ελάχιστους που δυστυχώς πράγματι δεν έχουν τη δυνατότητα, τις ομορφιές που μπορεί να προσφέρει όταν οι πολλοί έχουν φύγει και το καυσαέριο μοιράζεται και εκτός πρωτεύουσας.

Κι όχι μόνο βρίσκουν όλοι τελικά τα χρήματα να φύγουν, αλλά κάνουν και χλιδάτες διακοπές, τρώγοντας και πίνοντας όλη την ώρα έξω, πληρώνοντας ξαπλώστρες, νοικιάζοντας αυτοκίνητα και μένοντας στο νησί για αρκετές ημέρες. Πολλοί εξ’ αυτών, επισκέπτονται αρκετά μέρη μάλιστα συνεχίζοντας τις σπατάλες τη στιγμή που τον Ιούνη δε θα πήγαιναν πουθενά γιατί χρωστούσαν ήδη δύο νοίκια. Αν βέβαια με ρωτήσετε πού τα γνωρίζω αυτά, θα σας προκαλέσω να κάνετε μια βόλτα στην αρχική σελίδα του facebook, να δείτε πόσες δεκάδες φωτογραφίες ανεβάζει ημερησίως το κάθε πρόσωπο από τις διακοπές του. Ηλιοβασιλέματα, μυθιστορήματα που τάχα διαβάζουν, μαυρισμένα πόδια, χέρια που πιάνουν τον ήλιο όπως προστάζει η μόδα φέτος, κοκτέιλς αλλά και τα πιάτα με το φαγητό και με το επιδόρπιο. Όλες οι φωτογραφίες φυσικά συνοδεύονται από λεζάντες που τονίζουν το πόσο όμορφα περνούν με την παρέα τους στο νησί. Άνθρωποι που υποθέτω δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα, δεν έχουν γελάσει, δεν έχουν συζητήσει ζαλισμένοι από το ποτό για έρωτες κι αγάπες, δεν έχουν επισκεφτεί κάποιο αξιοθέατο ή μνημείο του τόπου. Παρά μόνο ντύνονται, φτιάχνονται, κάθονται στα μαγαζιά και γυρνούν στα όμορφα σοκάκια για να βγάζουν φωτογραφίες.

Με τα ερωτευμένα ζευγάρια όμως τι γίνεται; Πριν λίγους μήνες μια σημαντικότατη έρευνα διενεργήθηκε από γνωστή εταιρεία προφυλακτικών, σχετικά με την επίδραση της τεχνολογίας στη σχέση τους κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Τα αποτελέσματα βέβαια ήταν θλιβερά, με τα ζευγάρια να παραδέχονται πως δεν έχουν καν σεξουαλικές επαφές είτε γιατί η ενασχόληση με το κινητό στο κρεβάτι σε κοιμίζει, είτε γιατί ένας σύντροφος που δεν το αφήνει από τα μάτια του, προκαλεί την οργή του άλλου με αποτέλεσμα ο τσακωμός να στερεί τις ερωτικές τους στιγμές. Ο Dr. Mowlabocus, σημαντικό πρόσωπο στην έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά ζευγάρια αντί να αντιλαμβάνονται την κρεβατοκάμαρα του ξενοδοχείου ως ένα ρομαντικό σκηνικό, τη θεωρούν ως το σημείο όπου έχουν την ευκαιρία για απεριόριστη χρήση συσκευών, λόγω της δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Κι ο έρωτας; Πού πήγε ο έρωτας, που σε κάνει να θες να κατεβάσεις ρολά και να μείνεις ξαπλωμένος με τον άνθρωπο σου για ώρες κοιτάζοντας τη θάλασσα; Πού πήγε το «μόνο οι δυο μας»;

Γιατί αν το κινητό κατάφερε να σκοτώσει τον έρωτα που θεωρείτο ο μόνος που έχει την απόλυτη εξουσία πάνω μας , τότε έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Αν το κινητό κατάφερε να βγάλει από το μυαλό των αρσενικών την ακατάπαυστη επιθυμία για ερωτικές περιπτύξεις με το κορίτσι τους, τότε καήκαμε σαν ανθρωπότητα. Αν οι γυναίκες δε νοιάζονται για το πώς θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του συντρόφου τους σε ένα δωμάτιο με θέα τα γαλανά νερά, αλλά των χιλιάδων άγνωστων διαδικτυακών φίλων, τότε υπογράφουμε τη δυστυχία μας.

Ας είναι αυτές οι πράγματι κουραστικές διακοπές οι τελευταίες μας κι από Σεπτέμβρη πριν μπουν τα κεφάλια μέσα, ας προσπαθήσουμε να βάλουμε κάτι μέσα σε αυτά! Να διαβάσουμε βιβλία, να γίνουμε πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι, να καλλιεργήσουμε το νου, την ικανότητα μας για κρίση και συζήτηση ώστε να είμαστε σε θέση να «απαιτούμε» δίπλα μας την ύπαρξη ανθρώπων ποιοτικών που ο χρόνος δίπλα τους θα περνάει με απόλυτη ουσία. Ας γυρίσουμε πάλι πίσω, στις καλοκαιρινές ξένοιαστες διακοπές που μόνη μας έννοια ήταν να πάρουμε δυο τρία τηλέφωνα τη μέρα τη μαμά που περίμενε από πάνω του… Κι αυτό το ξεχνούσαμε καμιά φορά μέσα στη χαρά και την ανεμελιά μας…

Το άρθρο Εγώ και το κινητό μου, πάμε διακοπές. Α, και εσύ. εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα