Εγκαίνια στο κοινωνικό φαρμακείο Αμαρουσίου

Την Δευτέρα 15 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Αμαρουσίου, παρουσία ρου πρώτου πολίτη της πόλης Γιώργου Πατούλη. Μέσα από τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου οι κάτοικοι της πόλης, θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν δωρεάν φάρμακα για τη θεραπεία τους.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε ανασφάλιστους ή χρόνια πάσχοντες, που διαθέτουν την κάρτα ανασφάλιστου πολίτη. Η Κάρτα αυτή χορηγείται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του δήμου.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου

του Δήμου Αμαρουσίου και για τους τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν τις παροχές του, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Γιαννακοπούλου Ελένη στο τηλέφωνο 2132038345 και με την Κορκίδη Στέλλα στο τηλέφωνο 2132031910.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστεί στον 3ο όροφο του Κτιρίου της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9).

Με αφορμή την λειτουργία σε λίγες ημέρες του Κοινωνικού Φαρμακείου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεκάδες συμπολίτες μας βρίσκονται ή θα βρεθούν αποκλεισμένοι από τις παροχές του δημόσιου συστήματος υγείας, εξαιτίας του γεγονότος ότι έμειναν ή πρόκειται να μείνουν ανασφάλιστοι. Σε αυτή τη νέα κοινωνική και ιατρική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει δράση και θα δώσει με τις κοινωνικές δομές που διαθέτει τον αγώνα, ώστε να μην επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε ανθρωπιστική. Αλλά και να διασφαλίσουμε πως κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς γιατρό ή το φάρμακο που χρειάζεται, για να βρει την υγεία του. Μέσα από τη λειτουργία του Δημοτικού μας Πολυιατρείου όλα αυτά τα χρόνια αλλά και του Κοινωνικού μας Φαρμακείου, αξιοποιώντας το πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των εθελοντών μας ιατρών αλλά και των συμπολιτών μας που θα μας προσφέρουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται άλλο, θα προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την απαραίτητη ιατρική βοήθεια, χωρίς το φάρμακο που χρειάζεται επειδή δεν έχει χρήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα