Έφτασε η ώρα για το αθηναϊκό ντέρμπι!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Το ντέρμπι το οποίο διχάζει το μεγαλύτερο τμήμα της πρωτεύουσας είναι και πάλι εδώ. Οι αγώνες ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό είχαν και πάντα έχουν ιδιαίτερη σημασία. Τα παιχνίδια ανάμεσά τους ξεχειλίζουν από πάθος και δύναμη και προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις. Και οι δύο ομάδες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ΑΕΚ από την μία, στηριζόμενη κυρίως στην ομαδική λειτουργία

της, αλλά και τον «μάγο» Αραούχο, κερδίζει το ένα ντέρμπι μετά το άλλο μέσα στην έδρα της, το ΟΑΚΑ, το οποίο πλέον αποτελεί ένα φρούριο για τους αντιπάλους που πέφτει πολύ δύσκολα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει από εκεί που έμεινε. Δηλαδή, από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου ήταν καταιγιστικός, παίζοντας ταυτόχρονα πολύ όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά στην προϊστορία, από το 2004 και μετά που η ΑΕΚ χρησιμοποιεί το ΟΑΚΑ σαν έδρα της, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξεκάθαρη υπέροχη, αφού σε 10 αναμετρήσεις κατάφεραν να κερδίσουν στις 6 από αυτές, ενώ 3 έληξαν υπέρ των «πρασίνων» και 1 αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με ισόπαλο αποτέλεσμα. Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες δεν αναμετρήθηκαν τις χρονιές 2014 & 2015, επειδή η ΑΕΚ ήταν υποβιβασμένη στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Αγωνιστικά, και οι δύο ομάδες δεν έχουν σημαντικές απουσίες, αλλά μεγάλο ρόλο θα παίξει το γεγονός πως αρκετοί ποδοσφαιριστές θα έχουν «βαριά» πόδια από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ο Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να είναι χαρούμενος, αφού Αλμέιδα, Τσιγκρίνσκι και Βράνιες προπονήθηκαν κανονικά και βρίσκονται στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού. Ερωτηματικό πάντως παραμένει το αν θα αγωνιστούν και οι τρεις τους ως βασικοί, με τις περισσότερες πιθανότητες να τις συγκεντρώνει ο Όγκνιεν Βράνιες.

Από τη μεριά του Παναθηναϊκού φαίνεται πως θα τηρηθεί το ρητό «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και με την επιστροφή του Εμποκού οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν όπως και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα είναι στην εστία, οι Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ στην τετράδα της άμυνας, οι Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού στην τετράδα της μεσαίας γραμμής και οι Μπεργκ, Κλωναρίδης θα συνθέσουν το επιθετικό δίδυμο. Παρά το δύσκολο πρόγραμμα που έχει ο Παναθηναϊκός σε πρωτάθλημα και κύπελλο (ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ), ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα ξεκουράσει ποδοσφαιριστές, μιας και αργότερα μεσολαβούν οι διακοπές του Πάσχακι έτσι θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν.

Η ΑΕΚ, θα έχει και την πολύτιμη στήριξη των οπαδών της, αφού σε δύο ημέρες «έφυγαν» 8.000 εισιτήρια και, αν οι πωλήσεις συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό, αναμένεται να υπάρχει προσέλευση περίπου 30.000 ατόμων στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Το άρθρο Έφτασε η ώρα για το αθηναϊκό ντέρμπι! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα