Κόντρα ΝΔ-Τσακαλώτου για τα λάθη στην οικονομική πολιτική

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η κόντρα για την οικονομία καλά κρατεί. «Κάναμε λάθος στην πρόβλεψη για το πόσο γρήγορα μπορείς να αντιμετωπίσεις τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά και έτσι έπεσε το βάρος στα μεσαία στρώματα. Έχουμε ζορίσει τα μεσαία στρώματα γιατί είχαμε αναλάβει δέσμευση για τα φτωχότερα στρώματα. Η αναλογία δαπανών-φόρων παραμένει στην πλευρά των δαπανών, η αναλογία 99-1 του 2012 έχει πάει στο 58-42 σύμφωνα με τα στοιχεία. Έχω ακούσει κινδυνολογίες από ανθρώπους που δεν το περίμενα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, με φόντο τις εκτιμήσεις του

επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Π. Λιαργκόβα, για το ενδεχόμενο νέου Μνημονίου, αλλά και την εκτίμηση του Γ. Στουρνάρα ότι οι μακροοικονομικοί και δημοσιονομικοί στόχοι είναι στον «αέρα». «Είναι πολύ σημαντικό το Γραφείο του Προϋπολογισμού, που με έχει στεναχωρήσει λίγο τελευταία, αλλά δεν πειράζει, έχω συνηθίσει να με στενοχωρούν οι θεσμοί και οι οργανισμοί», τόνισε ο υπ. Οικονομικών. «Η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαίνεται».

Ευθεία ήταν η επίθεση της ΝΔ στον κ. Τσακαλώτο. «Ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι, με την πολιτική της, η Κυβέρνηση Τσίπρα διέλυσε την μεσαία τάξη», αναφέρει η ΝΔ. «Ομολογεί ότι απέτυχαν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ομολογεί ότι έκαναν λάθη στις εκτιμήσεις τους. Στην πραγματικότητα, ομολογεί ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και απέτυχε παταγωδώς, με βαριές συνέπειες για όλους τους Έλληνες».

Το άρθρο Κόντρα ΝΔ-Τσακαλώτου για τα λάθη στην οικονομική πολιτική εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα