«Έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαβουλεύσεις με ΔΝΤ»

O πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης επί τους ελληνικού ζητήματος θα έχουν γεφυρωθεί έως την Τρίτη, ζητώντας παράλληλα από τη Γερμανία και την Αυστρία να σταματήσουν να διακινούν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Εργαζόμαστε εντατικά για ένα συμβιβασμό με το ΔΝΤ για την Ελλάδα

και έχει σημειωθεί πρόοδος» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καλυφθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές.
Τόνισε παράλληλα ότι μένει να δούμε κατά πόσο οι διαφορές αυτές θα έχουν γεφυρωθεί μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup, την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ επιμένει στο στόχο μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, ενώ η ΕΕ αντιπροτείνει από την πλευρά της να μετατεθεί για το 2022 ο στόχος μείωσης του χρέους.

Ο πρόεδρος του Εurogroup τόνισε ότι «πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη προς την Αθήνα» και να «προσέχουμε τα λόγια μας», αναφερόμενος στις γερμανικές και αυστριακές φωνές περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς βλάπτουν την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα