Δυτική Αττική: Δύο ακόμη άνθρωποι αγνοούνται- Εντοπίστηκε νεκρός άντρας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο άτυχοι άνθρωποι που βρέθηκαν ξαφνικά στη μέση της θεομηνίας που έπληξε τη Μάνδρα, αναζητούνται ακόμη στις λάσπες της Μάνδρας.

Ήδη το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε νεκρός ένας ακόμη αγνοούμενος, κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου της Μάνδρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της τραγωδίας στους είκοσι.

Απόστρατος αξιωματικός που είχε βγει για κυνήγι, ανύποπτος όπως όλοι γι αυτό που ερχόταν

Πρόκειται για 74χρονο κυνηγό, απόστρατο αξιωματικό του στρατού ο οποίος είχε βγει τη μοιραία ημέρα της καταστροφής

για κυνήγι, αγνοώντας και αυτός όπως όλοι οι άλλοι, το κακό που θα ερχόταν από το βουνό με τους τεράστιους όγκους νερού.

Στο ίδιο σημείο όπου είχε βρεθεί και ο 38χρονος το Σάββατο

Ο άνδρας εντοπίστηκε, σκεπασμένος με λάσπη και φερτά υλικά στο σημείο που το πρωί του Σαββάτου, τα σωστικά συνεργεία είχαν βρει και τον 38χρονο οδηγό μεγάλου φορτηγού.

Το Σάββατο είχαν βρεθεί νεκροί άλλοι τρεις αγνοούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο εντοπίστηκαν νεκροί τρεις από τους αγνοουμένους.
Όπως αποδείχθηκε από την σχετική έρευνα ταυτότητας των θυμάτων, οι σοροί που βρέθηκαν ανήκαν σε έναν 59χρονο και έναν 29χρονο.

Βοήθησαν και οι δύτες

Η μία από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε δύσβατο σημείο στον βυθό της θάλασσας και χρειάστηκε η συνδρομή των ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών προκειμένου να ανασυρθεί.

Αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους

Οι δύο άτυχοι άνδρες που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο για νεκροψία νεκροτομή αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους.

Νωρίτερα, όπως προαναφέρθηκε, είχε ανασυρθεί άνδρας, σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας Αττικής.

984 κλήσεις για συνδρομή δέχθηκε ως τώρα η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική έχει λάβει, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, 984 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Απεγκλώβισαν 96 ανθρώπους

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν απεγκλωβισμοί 96 ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.

Ενισχύθηκαν από Δυτική και Στερεά Ελλάδα

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ έχουν συγκροτηθεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των περιστατικών. Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβέστες από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

Τι λέει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα αποτελέσματα της αυτοψίας στα σπίτια

Στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου,

-Στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά.

Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες ? υπόγεια.

Δήμοι Μεγαρέων και Νέας Περάμου

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες υπόγεια.

Οι αυτοψίες συνεχίζονται

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Το άρθρο Δυτική Αττική: Δύο ακόμη άνθρωποι αγνοούνται- Εντοπίστηκε νεκρός άντρας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα