Στη φυλακή και ο όγδοος, που εμπλέκεται στην απαγωγή Λεμπιδάκη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη φυλακή έστειλαν εισαγγελέας και ανακριτής τον 39χρονο άνδρα, κάτοικο στην περιοχή του Ρεθύμνου για την υπόθεση της πολύκροτης και μεγαλύτερης χρονικά στα αστυνομικά χρονικά, με όμηρο τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του αλλά δεν έπεισε

Αν και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του με ένταλμα αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση και δήλωσε άγνοια για την απαγωγή που συντάραξε τη χώρα, δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι

διέταξαν την προφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο όγδοος κατά σειράν που προφυλακίζεται, βαρύνεται με αποτύπωμα το οποίο βρέθηκε στο εσωτερικό μονωτικής ταινίας η οποία συγκρατούσε τους μουσαμάδες που είχαν τοποθετήσει οι δράστες στο παράθυρο του δωματίου όπου κρατούσαν τον επιχειρηματία, απαιτώντας λύτρα.

Είχε χωρίσει είπε με την σύντροφό του και έμενε στη μάντρα

Ο 39χρονος, ο οποίος δεν κατάγεται όπως οι περισσότεροι από τους υπολοίπους απαγωγείς από την Κρήτη, υποστήριξε ότι μέχρι και τις αρχές Αυγούστου φιλοξενούνταν στον συγκεκριμένο χώρο, επειδή είχε χωρίσει με την σύντροφο του και δεν είχε πού να μείνει.

Υποστήριξε ότι έμεινε εκεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου

Στο κατάλυμα της μάντρας έμεινε, υποστήριξε, από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και αρχές Αυγούστου.

Αναγκάστηκε να φύγει, όταν του το ζήτησε ο 43χρονος προφυλακισμένος ιδιοκτήτης της μάντρας ανταλλακτικών, επειδή χρειαζόταν τον χώρο.

Ισχυρίζεται ότι έφυγε πριν μεταφερθεί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και δεν γνώριζε για την επικείμενη τότε μεταφορά του.

Όπως είπε, χρησιμοποίησε μονωτικές ταινίες για να συσκευάσει τα πράγματά του

Υποστήριξε ακόμη ότι φεύγοντας, χρησιμοποίησε μονωτικές ταινίες για να συσκευάσει σε κούτες τα ρούχα του, τα οποία άφησε εκεί προκειμένου να τα παραλάβει όταν θα ήταν έτοιμος.

Κατά συνέπεια, ήταν λογικό, κατά τους ισχυρισμούς που προέβαλε, να βρεθούν αποτυπώματα του όχι μόνο στην μονωτική ταινία αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία του χώρου.

Με τον 43χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας είχαν φιλικές και εργασιακές σχέσεις.

Λέει πως αν είχε εμπλακεί θα είχε διαφύγει από τη χώρα

Όπως, τέλος, υποστήριξε, υποστήριξε ο 39χρονος, αν ήταν μπλεγμένος, τότε θα φρόντιζε να διαφύγει στο εξωτερικό μετά την επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία και τις συλλήψεις που ακολούθησαν.

Το άρθρο Στη φυλακή και ο όγδοος, που εμπλέκεται στην απαγωγή Λεμπιδάκη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα