Δύο συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες»

Στη σύλληψη δύο 30χρονων προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι δύο άντρες θα εξεταστούν για τις τελευταίες επιθέσεις που εντάσσονται, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις

ανάληψης ευθύνης της οργάνωσης, στο γενικευμένο «σχέδιο Φοίνικας».

Ειδικότερα, εξετάζονται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη στις 7/6/2013, στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος στις 12/6/13 και την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον πρώην διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο οποίος ανεφλέγη και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής.

Επίσης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε διαμέρισμα στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, το οποίο θεωρείται κρησφύγετο της οργάνωσης.

Πάντως, την Πέμπτη στο indymedia «ανέβηκε» ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου αναλαμβάνει η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF)- Κομάντο Mauricio Morales».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο σχέδιο Φοίνικας και πρόκειται για την «τέταρτη πράξη του σχεδίου». Εκτός από τις τρεις παραπάνω ενέργειες στην Ελλάδα, η FAI-IRF, έχει αναλάβει την ευθύνη και για τον εμπρησμό στο ξενοδοχείο Sheraton στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 26/6/2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα