Δύο νεκροί κι ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες στη Λουιζιάνα (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί η Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, μετά τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Εξαιτίας των πλημμυρών σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, ενώ η τύχη ενός άλλου αγνοείται.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Τζον Μπελ Έντουαρντς κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανακοίνωσε επισήμως ότι υπάρχουν δύο νεκροί και πάνω από 1.000 άτομα που διασώθηκαν. Ο ένας άνδρας που έχασε τη

ζωή του παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στο Zachary. Ο δεύτερος άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα βυθισμένο αυτοκίνητο, στον τομέα St Helena, ενώ στην ίδια περιοχή αγνοείται ένα ακόμη άτομο.

Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Μεταξύ των οδηγιών που ανακοίνωσε για τους πολίτες, συμπεριλαμβάνεται και η άμεση εκκένωση ολόκληρης της πληγείσας περιοχής, αφού οι βροχοπτώσεις παραμένουν και σήμερα έντονες. Ως εκ τούτου οι αμερικανικές αρχές δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν σε ποιο ύψος μπορεί να φτάσουν οι πλημμύρες.

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την αμερικανική Πολιτεία δείχνει να κινείται νότια, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για πλημμύρες σε επτά τομείς, στους οποίους έχει ξεκινήσει ήδη η απομάκρυνση των κατοίκων.

Το άρθρο Δύο νεκροί κι ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες στη Λουιζιάνα (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα