Δύο φοιτητές τραυματίστηκαν έξω από τη Νομική

Δύο τραυματίες φοιτητές ήταν το αποτέλεσμα της έντασης που επικράτησε σήμερα το πρωί έξω από τη Νομική σχολή. Οι φοιτητές έλαβαν χθες απόφαση για κατάληψη της σχολής, όμως τους πρόλαβε η πρυτανεία η οποία ζήτησε από την αστυνομία να συμβάλλει στην αποτροπή του φαινομένου των καταλήψεων στις Πανεπιστημιακές σχολές.

Οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με τους άνδρες της αστυνομίας που είχαν παραταχθεί έξω από το κτίριο και την στιγμή της έντασης οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να αποτρέψουν τους φοιτητές που προσπαθούσαν να εισέλθουν μέσα. Η πρώτη αστυνομική

επέμβαση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 08:30, όταν οι φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να υλοποιήσουν την απόφασή τους για κατάληψη.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές, κρατώντας πανό, κατέλαβαν το ρεύμα καθόδου της Ακαδημίας, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας τους περικύκλωσαν και τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Περίπου στις 09:30 πραγματοποιήθηκε δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας, με στόχο να διαλυθεί η ομάδα των φοιτητών που βρίσκεται πλέον στον παράδρομο της Ακαδημίας. Στη διάρκεια της επιχείρησης, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι από επίθεση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Ο ένας εκ των δύο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα