Σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων ΕΚΠΑ και ΑΣΟΕΕ

Σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων βρίσκονται μετά από απόφαση των πρυτανικών αρχών τους, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να αποτραπούν καταλήψεις, εν όψει της 17ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν από την αστυνομία την εξωτερική φύλαξη των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ όπως προκύπτει, μόνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου,

τη Δευτέρα.

Ήδη έξω από τη Νομική βρίσκονται κλούβες της αστυνομίας, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω και από την ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν το τριήμερο των εκδηλώσεων .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι απόφαση για κατάληψη έχει λάβει ο σύλλογος φοιτητών της Νομικής ενώ σήμερα, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ. Επίσης αποφάσεις για κατάληψη υπάρχουν σε πέντε σχολές της Αθήνας και της Πάτρας.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από τη Νομική Σχολή όταν μικρή ομάδα φοιτητών προσπάθησε να προσσεγγίσει το χώρο, όμως αποτράπηκε η προσπάθειά τους από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα