Δύο χιλιάδες μετανάστες διέσωσε το ιταλικό ναυτικό μέσα σε ένα 24ωρο

Στη διάσωση 2.000 παράνομων μετανάστες μέσα στις τελευταίες 24 ώρες προχώρησαν οι άνδρες του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού, ενώ μετέφεραν επίσης στο λιμάνι Αουγκούστα και 73 ανηλίκους, πολλοί από τους οποίους δεν συνοδεύονταν, μετέδωσαν τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.

Από την αρχή του 2014 οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Mare Nostrum», μετέφεραν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας (στην Σικελία και στην Καλαβρία) 25.000 μετανάστες προερχόμενους, στη μεγάλη τους πλειονότητα, από την Λιβύη.

Σε

δηλώσεις του για το μεταναστευτικό ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής του κόμματος της Νέας Κεντροδεξιάς που συμμετέχει στην κυβέρνηση Αντζελίνο Αλφάνο τόνισε: «η Ευρώπη είναι παράλογη, διότι επιβάλλει την χορήγηση ασύλου μόνον στη χώρα εισόδου των μεταναστών.

Εμείς θα δώσουμε άμεσες απαντήσεις: αν ένα άτομο δεν έχει δικαίωμα στο άσυλο, θα το βάλουμε σε ένα αεροπλάνο και θα το επαναπατρίσουμε. Αν διαπιστωθεί το δικαίωμα ασύλου, θα πρέπει να μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει, σε άλλες χώρες της ΕΕ.»

Αναφερόμενος στην επιχείρηση «Mare Nostrum», ο Αλφάνο είπε ότι «η χώρα του τιμά καθημερινά τις υποχρεώσεις της, στην θάλασσα και στην στεριά, με θάρρος και με θυσίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα