Δυναμώνει η πυρκαγιά στη Φθιώτιδα- Πέρασαν από σπίτια οι φλόγες στη Λάρισα

Διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που καίει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Μαλεσίνας στη Φθιώτιδα. Η πυρκαγιά έχει ξεκινήσει από τις 14.00 και στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το μεσημέρι κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού τα δύο αεροπλάνα PZL, που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ πριν από λίγο άρχισαν ρίψεις νερού και δύο Καναντέρ.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν

το έργο των πυροσβεστών δύσκολο. Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος έθεσαν υπό έλεγχο μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιόκαμπος στον δήμο Αγιάς στη Λάρισα. Οι φλόγες πέρασαν από δύο αυλές σπιτιών αλλά δεν προκάλεσαν ζημιές. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα