«Δώρο» 1 δις ευρώ στις ελληνικές τράπεζες

Ένα ανέλπιστο …δώρο αξίας τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προσέφερε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις ελληνικές τράπεζες, κάνοντας δεκτά τα μισά από τα «μπλοκαρισμένα» ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

Πρόκειται για μια απόφαση «ανάσα» για τις ελληνικές τράπεζες καθώς θα αποκτήσουν ρευστότητα χάρη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα ομόλογα

του EFSF.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ομόλογα EFSF ύψους 37 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης αλλά και της απόκτησης του «καλού» κομματιού τραπεζών που εκκαθαρίστηκαν.

Οι τίτλοι μπορούσαν να γίνουν δυνητικά δεκτοί στο QE, για τις ελληνικές τράπεζες όμως ήταν αναγκαία η παρέμβαση του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ανταποκρίθηκε και έδωσε το πράσινο φως για την ένταξή τους.

Αξιολογεί θετικά την ελληνική Οικονομία ο Ντράγκι

Πρόκειται για μια καλή είδηση για τις τράπεζες αλλά και για την χώρα, καθώς ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπαζας αξιολογεί θετικά την ελληνική Οικονομία εν όψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης από τους δανειστές…

Keywords
Τυχαία Θέματα