Πολιτικά τάκλιν

Του Γιάννη Ντσούνου

Οι ημερομηνίες

Δεν το έχουν στην κυβέρνηση με τις ημερομηνίες. Πουθενά σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα και αν θέσουν δεν πέφτουν μέσα. Θυμηθείτε ότι η συμφωνία θα έκλεινε το αργότερο έως τις 15 Απριλίου και ο Πειραιάς επίσης θα εκκενωνόταν από τους μετανάστες στις 15 Απριλίου. Τίποτα από τα δύο δεν έγινε.

Όχι δεν είναι

Ο κ Δρίτσας δήλωσε ότι τον κατηγορούν ότι είναι κρατιστής, ενώ εκείνος δεν είναι. Μα καλά, όταν κάποιος εναντιώνεται σε μια ιδιωτικοποίηση όπως αυτή

του λιμανιού του Πειραιά και επιμένει να παραμείνει στα χέρια του κράτους πως λέγεται; Φιλελεύθερος μήπως;

Τα ξενύχτια

Της νύχτας τα καμώματα, λέει ο λαός μας, τα βλέπει η μέρα και γελάει. Έτσι και με την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Εδώ δεν έκλεισε όταν οι συζητήσεις γίνονταν μέρα, στα ξενύχτια θα έκλεινε;

Η προφητική ενημέρωση

Εκεί στο υπουργείο Οικονομικών είχαν δει πολύ μπροστά. Θυμάστε πριν μερικές ημέρες που είχε εκδοθεί μια ανακοίνωση για να ενημερωθούμε για την πορεία της διαπραγμάτευσης και έγραφε «κερδίζουμε σε ασφαλιστικό και φορολογικό»; Ε μάλλον δεν βγήκε αληθινή η προφητεία και τα θέματα παρέμειναν ανοιχτά.

Η ΛΑΕ δηλώνει παρούσα

Σε κατάληψη των γραφείων του ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης, του ΕΤΕΑ στην οδό Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησαν μέλη της ΛΑΕ. Στην πρόσοψη του κτιρίου είχε αναρτηθεί ένα μεγάλο πανό με σύνθημα: «Όποιος κόβει συντάξεις, κόβει ανθρώπινες ζωές». Και οι καταλήψεις θα συνεχιστούν από ότι πληροφορούμαστε….

Ανεπιθύμητος

Κι όμως το διαβάσαμε και αυτό. Η μητρόπολη Γλυφάδας με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο με αφορμή το προσφυγικό. Μάλιστα καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν για να μην γίνει αυτή η επίσκεψη. Γιατί δεν καλεί σε προσευχή τους πιστούς να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους καλύτερα;

Για ψάρι

Σε γνωστή ψαροταβέρνα, μεταξύ Λαυρίου και Σουνίου, βρέθηκε πριν λίγο καιρό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας ως παρέα τον διευθυντή του Ρ/Σ Κόκκινο Κώστα Αρβανίτη. Τι συζήτησαν είναι δύσκολο να μάθει κανείς, αλλά έφαγαν φρέσκο ψάρι και λοιπά θαλασσινά.

Επιτέλους έλεγχοι

Και αφού όλοι φωνάζουν ότι αυτοί που αποκαλούνται «αλληλέγγυοι» στους καταυλισμούς των προσφύγων είναι γνωστοί σε όλους πλην των διωκτικών αρχών, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε εντολή να γίνονται έλεγχοι σε όσους πλησιάζουν τους καταυλισμούς και ιδιαίτερα την Ειδομένη. Άντε μπας και μάθουμε από που κρατάει η σκούφια τους και κυρίως τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Η Δέσποινα ξέρει τι γινόταν στο Χίλτον

Για τη συνάντηση που είχε με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη στο Hilton, αλλά και για τον πρωινό καφέ της με την Ντέλια Βελκουλέσκου μίλησε η Δέσποινα Μοιραράκη.

Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή των Καμπουράκη-Οικονομέα, η κυρία Μοιραράκη περιέγραψε τη συνάντηση: «Εκεί γίνεται η λεγόμενη διαπραγμάτευση, πάνε και έρχονται οι υπουργοί μας. Αυθόρμητα ήθελα να εκφράσω τον παλμό του εμπορίου της ελληνικής αγοράς που υποφέρουμε και πάω μπροστά στον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη και τους λέω “καλησπέρα, τελειώστε επιτέλους με αυτές τις διαπραγματεύσεις, διότι έχει ναυαγήσει το εμπόριο και όταν ναυαγεί το εμπόριο θα ναυαγήσει η χώρα”.

Αυτές ήταν οι λέξεις οι δικές μου ήθελα έτσι να προσελκύσω κοντά μου τους υπουργούς να κάνουν ένα διάλογο για να εκφράσω αυτό που υποφέρουμε». Όσον αφορά για το τι της απάντησαν οι υπουργοί, η κυρία Μοιραράκη έδωσε την απάντηση: «Δεν μου έδωσαν σημασία, δεν μου απάντησαν».

Το βιβλίο του Γιώργου

Βιβλίο με τον τίτλο «Game over», το οποίο θα αναφέρεται στα γεγονότα από την 4η Οκτωβρίου 2009 ως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, θα κυκλοφορήσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το βιβλίο τιτλοφορείται από την περίφημη φράση που είπε ο νυν πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Game over), όταν συνάντησε για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τότε υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Η αλήθεια είναι ότι το περιμένουμε με ανυπομονησία μήπως και μάθουμε κάτι περισσότερο για εκείνες τις ημέρες, γιατί τα αποτελέσματα τα ζούμε εδώ και έξι χρόνια !!!

Ο… μοδάτος Άρης

Στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας ανέβηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, προκειμένου να παραδώσει το βραβείο του Καλύτερου Νέου Σχεδιαστή. Φορώντας σκούρο κοστούμι, με γυρισμένο ρεβέρ στο παντελόνι και ποσέτ αντί γραβάτας βράβευσε την καλύτερη νέα σχεδιάστρια. Κομψότατος όπως πάντα ο πρώην υπουργός φαίνεται ότι «το ʼχει» και με την μόδα και με τις βραβεύσεις.

Ο Απόστολος κομάντο

Επιμένει ο Απόστολος Γκλέτσος πως αν οι δυνάμεις των Σκοπίων περάσουν ξανά τα σύνορα και μπουν σε ελληνικό έδαφος θα πάει στην Ειδομένη και θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Στυλίδας είπε ««Αν ξαναπατήσουν επί ελληνικού εδάφους θα πάμε στην Ειδομένη και θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Φαντάζεστε τι θα γίνει εκεί αν πάω και πω “αέρα”; Μόνος μου θα πάω και θα πω “αέρα”». Λίγο από κομάντο μου κάνει αυτό δεν συμφωνείτε;

Άμα είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο γνωστός για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κάθε φορά που ταξιδεύει σε μια ξένη χώρα βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, αυτή τη φορά προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη σχετικά με το τι «χρειάζεται» για την επίσκεψή του στην Άγκυρα. Ο βασιλιάς λοιπόν ζήτησε να έχει στη διάθεσή του 500 Μερσεντές και μία προσωπική τουαλέτα. Για την επίσκεψή του στην τουρκική πρωτεύουσα έχει νοικιάσει ολόκληρο ένα ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχείο στα περίχωρα της Άγκυρας, ενώ 16 φορτηγά θα φέρουν τα φαγητά της αρεσκείας του, πετσέτες, σεντόνια, ακόμη και την προσωπική του τουαλέτα. Και άμα θέλουν ας μην τον ικανοποιήσουν οι Τούρκοι…

Οι δηλώσεις του μήνα

Ανήκουν στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος δήλωσε ότι οι «δαρμένοι μετανάστες» της Ειδομένης θα γίνουν οι αυριανοί τζιχαντιστές και συνέχισε λέγοντας ότι οι Έλληνες νιώθουν το προσφυγικό μόνο μέσα από την τηλεόραση. Τα σχόλια δικά σας !

Ας τον ενημερώσει κάποιος

Ο κ. Μάρδας που μέχρι πριν λίγους μήνες ανήκε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δήλωσε ότι με τα capital controls δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μάλιστα ότι το έχουν καταλάβει και οι τουρίστες. Ας ενημερώσει κάποιος τον υπουργό ότι οι ξένοι πολίτες δεν έχουν capital controls στις τράπεζές τους και μπορούν να κάνουν κανονικά αναλήψεις σε ότι ύψος επιθυμούν.

Η εφημερίδα του υπουργού

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκίνησε να μιλά για τους νέους φορολογικούς συντελεστές. Αλλά για να μην κάνει κανένα λάθος φαίνεται, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα έχει αναλυτικά η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Άρα μάθαμε και από που ενημερώνεται ο υπουργός!

Πτήσεις για φωτογραφίες

Μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν γύρω στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης χαμηλή πτήση στον αττικό ουρανό με αποτέλεσμα πολλοί να βγουν στα παράθυρα για να δουν τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ελληνικά και δύο αμερικανικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Αττική στο πλαίσιο της τελετής λήξης της άσκησης «Ηνίοχος». Οι πιλότοι είχαν ζητήσει να πετάξουν στον αττικό ουρανό προκειμένου να δουν από ψηλά την Ακρόπολη και να βγάλουν φωτογραφίες! Μας τρομάξατε λίγο πάντως, βρε παιδιά…

Κι άλλη αύξηση;

Αληθεύει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ και από το 23% να πάει στο 24%; Αυτό είναι αύξηση τιμών και μείωση του εισοδήματός μας ή κάνω λάθος;

Ποιοι παίρνουν άτοκα δάνεια;

Οι βουλευτές μας φυσικά, αλλά με κριτήρια. Με την καθιέρωση αυστηρότερων κανόνων επιχειρείται πλέον να μπει τάξη στα δάνεια των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Μεταξύ άλλων προβλέπεται πως το ποσό που ο κάθε βουλευτής μπορεί να λάβει ως άτοκο δάνειο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15.000 ευρώ, ενώ για τους πρώην βουλευτές το όριο καθορίζεται στα 7.500 ευρώ. Άλλοι πολίτες μπορούν να λάβουν σήμερα άτοκο δάνειο άραγε;

Κόντρα στη Βουλή

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Νικήτα Κακλαμάνη και τη Θεανώ Φωτίου, με αφορμή τον αριθμό των τροπολογιών που κατατέθηκαν. «Δεν σας έχω δώσει τον λόγο, καθίστε στο έδρανο σας, παρακαλώ. Όταν σας δώσω τον λόγο θα τον πάρετε και θα σηκωθείτε. Κυρία Φωτίου, μήπως θέλετε να έρθετε να καθίσετε εδώ; Δεν θα υποκαταστήσετε το Προεδρείο. Μην διανοηθείτε άλλη φορά να σηκωθείτε αυθαιρέτως και να πάρετε τον λόγο», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης πήρε τον λόγο επί προσωπικού και απάντησε στον κ. Κακλαμάνη: «Δεν έχω δώσει δείγματα μη σεβασμού του προεδρείου και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας μέχρι σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια στη Βουλή. Και νομίζω ότι το ξέρετε όλοι καλά αυτό. Μόνο που προσβάλλομαι όταν ένας πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου μου λέει ‘μη διανοηθείτε να ξανασηκωθείτε όρθια’. Σας είπα και πριν, ότι νόμισα ότι αφού με ρωτήσατε μου είχατε δώσει ήδη τον λόγο. Θεωρώ κι εγώ το θέμα λήξαν», είπε η κυρία Φωτίου. Και κάπως έτσι λύθηκε η παρεξήγηση.

Και η κόντρα είχε και συνέχεια

Έντονο διαπληκτισμό είχαν στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. «Εμείς σε αυτές τις δύο τροπολογίες θα πούμε “όχι”, και μην ειρωνεύεστε», επισήμανε ο κ. Αμυράς και πρόσθεσε : «Εδώ δεν είναι τα γεμιστά, είναι τα εκατομμύρια». Αμέσως παρενέβη ο αντιπροέδρος της βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα και απευθυνόμενος στον βουλευτή του Ποταμιού, είπε: «Θα πάθεις κάτι Γιώργο, ηρέμησε. Πες αυτά που θέλεις, ήρεμα». Από την πλευρά της η Θεανώ Φωτίου, φώναζε από την θέση της «είναι ντροπή».

Keywords
αλέξης τσίπρας, Γιωργος Παπακωνσταντινου, αποστολος γκλετσος, capital controls, πειραιας, αθηνα, τσιπρας, hilton, υπουργοι, game, βρυξέλλες, παπανδρεου, αρης, νέα, σκοπια, capital, καθημερινη, Ακρόπολη, ΦΠΑ, βουλη, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Αμυρας, κακλαμανης, τραπεζες, αυξηση φπα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, Τελετή Λήξης, αμα, ξανα, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, βουλευτες, μιλα, καταληψεις, το θεμα, γεμιστα, δανεια, θεμα, καθημερινη, κοντρα, μοδα, πλαισιο, πνευματα, τηλεοραση, υπουργειο οικονομικων, υψος, φιλελευθερος, φωτογραφιες, capital, hilton, αγκυρα, αυξηση, ανθρωπος, ασφαλιστικο, αττικη, αφορμη, βιβλιο, βρυξέλλες, φαγητα, γεγονοτα, γινει, γινεται, γινονται, γκλετσος, δανειο, δεσποινα, δηλωσεις, δωσει, δριτσας, εγινε, εδαφος, εδρανο, ευρω, ειπε, υπαρχει, ενημερωση, εξι, ερθετε, ερχονται, ευκλειδης, εφημεριδα, ηρεμησε, κυβερνηση, κυρια, λαθος, λογο, μηνες, μοιραρακη, μειωση, νικο, νικητας, ξενοδοχειο, ξερετε, παντα, παμε, παπακωνσταντινου, πρωινο, πρωι, πτηση, σεντονια, συνεχεια, σχολια, φυσικα, φορα, φορτηγα, ελληνικα, χωρα, ιδιαιτερα, η εφημεριδα, υπουργειο, λεξεις, μπροστα, πληροφοριες, ψαρι, θαλασσινα, θεματα, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα