Δολοφονική επίθεση κατά ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος Σαλαχεντίν Ντεμιρτάς στην Τουρκία

Δολοφονική επίθεση στο αυτοκίνητο του δέχθηκε ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σαλαχεντίν Ντεμιρτάς, όμως γλίτωσε χάρις στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του, όπως ανακοίνωσε το ίδιο το φιλοκουρδικό κόμμα.

Η επίθεση έγινε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία με μια σφαίρα να κτυπά το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου το οποίο άντεξε την επίθεση. Μάλιστα ο ίδιος ο Ντεμιρτάς έγραψε στο «Ο θάνατος είναι εντολή του Θεού», ενώ σε δηλώσεις του στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων FIRAT είπε ότι όταν

βγήκαν από το αυτοκίνητο είδαν τη σφαίρα, όμως η αστυνομία που το πήρε στη συνέχεια δεν βρήκε τον κάλυκα.

Όπως είναι γνωστό το φιλοκουρδικό κόμμα μπήκε στο τουρκικό κοινοβούλιο για δεύτερη φορά στις πρόσφατες εκλογές, ενώ και την πρώτη φορά τον Ιούνιο είχε ανακόψει την πορεία του κόμματος Ερντογάν προς την απόλυτη πλειοψηφία, έχοντας 13% ενώ και στις πρόσφατες εκλογές συγκέντρωσε περίπου το 11% των ψήφων.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι εδώ και αρκετό καιρό πολεμική καθώς η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να τερματίσει την εκεχειρία που υπήρχε για διάστημα δύο ετών με τους Κούρδους μαχητές του PKK.

Keywords
Τυχαία Θέματα