Δοκιμάζει τις σχέσεις ΝΔ-ΔΗΜΑΡ ο Ρουπακιώτης

Αποστάσεις από την επίσημη κυβερνητική γραμμή πήρε κατά τη διάρκεια χθεσινής του συνέντευξης τύπου ο Αντώνης Ρουπακιώτης, κάτι που δημιούργησε τριγμούς στην –ήδη εύθραυστη- κυβερνητική συνοχή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει ακυρωτική ρύθμιση για τις δυσμενείς μνημονιακές διατάξεις για τους δικηγόρους. Τη δήλωση αυτή δεν άφησε να «πέσει κάτω» ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παρενέβη με αποτέλεσμα την υπαναχώρηση του υπουργού.

Η στάση του

Αντώνη Ρουπακιώτης προκάλεσε ρωγμές στις σχέσεις ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, οι οποίες δοκιμάστηκαν το προηγούμενο διάστημα με αιχμή το μνημόνιο 3 και τον προϋπολογισμό.

Για τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επικοινώνησε αμέσως με τον Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με τα «Νέα» ετέθη θέμα συμμετοχής του κου Ρουπακιώτη στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά με τη μεσολάβηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ η κρίση αποφεύχθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος υπουργός είχε δοκιμάσει τις αντοχές του Μαξίμου και για την υπογραφή του στο μνημόνιο, για την οποία είχε αναγκαστεί και πάλι να παρέμβει ο κος Κουβέλης, ενώ εν όψει του ανασχηματισμού της κυβέρνησης θεωρείται προεξοφλημένη η μη συμμετοχή του κου Ρουπακιώτη.

«Στο υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζουν δέσμες ιδεών ακραίου νεοφιλελευθερισμού με τις οποίες εγώ διαφωνώ. Στο δικό μου υπουργείο εφαρμόζω τις δικές μου δέσμες ιδεών», σχολίασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης συμπληρώνοντας ότι «εγώ θα παραμείνω υπουργός αλλά δεν θα παριστάνω τον υπουργό».

Keywords
Τυχαία Θέματα