Δημοψήφισμα για το ‘Δημοσιονομικό Σύμφωνο’ ζητούν οι σοσιαλιστές στην Ολλανδία

Στην Ολλανδία, οι Σοσιαλιστές, επιθυμούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ‘Δημοσιονομικό Σύμφωνο’ της ‘Ευρωπαϊκής Ένωσης’.

Το ‘Σοσιαλιστικό Κόμμα’, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία, ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα ζητήσει γι’ αυτό το θέμα δημοψήφισμα.

Μάλιστα,

σε συνέντευξή του ο κος Εμίλ Ρούμερ, ο ηγέτης του ‘Σοσιαλιστικού Κόμματος’ -που θεωρείται φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού- δήλωσε ότι οιαδήποτε περαιτέρω μεταφορά εξουσιών από την Ολλανδία στην Ε.Ε. θα πρέπει να επικυρωθεί μέσω δημοψηφίσματος!

Επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του αυτές, ένας εκπρόσωπος του ‘Σοσιαλιστικού Κόμματος», επεσήμανε το ότι αυτή η δέσμευση του κου Ρούμερ περιλαμβάνει και το ‘Δημοσιονομικό Σύμφωνο’, το οποίο υιοθετήθηκε από την Ε.Ε., ώστε έτσι, να επιβληθούν αυστηρότεροι δημοσιονομικοί κανόνες στις χώρες-μέλη της, σε μία προσπάθεια να αποτραπούν μελλοντικές κρίσεις χρέους.

Πάντως, οι Ολλανδοί σοσιαλιστές φαίνεται ότι θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού και ως εκ τούτου, δεν είναι βέβαιο το ότι οι εταίροι τους θα συμφωνήσουν με την ιδέα του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το ‘Σοσιαλιστικό Κόμμα’ φαίνεται να κερδίζει τις 37 από τις 150 έδρες του ολλανδικού κοινοβουλίου’ στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 12 Σεπτεμβρίου, γεγονός που το καθιστά πρώτο κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα