Δημήτρης Μαρδάς: «Να δηλωθεί το μαύρο χρήμα»

«Λεφτά υπάρχουν κρυμμένα στα ψυγεία και τα σεντούκια, κάτω από τα παπλώματα, σε θυρίδες και σε άλλα ασύλληπτα μέρη» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μαρδάς σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό αναφορικά με το «μαύρο» μη φορολογητέο μέχρι στιγμής χρήμα.

Ο κ. Μαρδάς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να εφαρμόσει την νομοθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

καθώς πρέπει όπως πρόσθεσε να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη.

«Να δώσουν οι πολίτες τους φόρους, να αισθάνονται και αυτοί άνετα, να μαζέψουμε και εμείς χρήματα» είπε ο κ. Μαρδάς ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα ανοίξει η κυβέρνηση, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να δεσμεύσει θυρίδες.

Ο κ. Μαρδάς είπε ακόμα ότι αυτό το διάστημα το υπουργείο επεξεργάζεται και σχετική ρύθμιση, ώστε να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, τονίζοντας πως όποιος έχει «μαύρο χρήμα» θα πρέπει να το δηλώσει και πως «θα το κάνει γιατί θέλει να απαλλαγεί από αυτό το άγχος και γιατί θέλει να επενδύσει τα χρήματα του».

Keywords
Τυχαία Θέματα