ΔΗΜΑΡ: Άμεση αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ως «επιβεβλημένη» χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) τη σταδιακή αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, τονίζοντας ότι «παραμένει σε απαράδεκτα χαμηλά στοιχεία».

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα κατώτατα ωρομίσθια σε Ευρώπη και Ελλάδα, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ «αποκαλύπτεται το τραγικό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι αποδοχές στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με την πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών – και ειδικά όσων ανήκουν στην ευρωζώνη –το ωρομίσθιο στη χώρα μας έχει κατρακυλήσει στα 2,85 ευρώ, την ίδια ώρα που το γερμανικό κοινοβούλιο, με χθεσινή του απόφαση, το όρισε στα 8,50 ευρώ την ώρα».

Με δεδομένα τα παραπάνω στοιχεία η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «πέραν της σταδιακής αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού θα πρέπει να καθιερωθεί και το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

Επίσης στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι «σε εποχή έκρηξης των δεικτών φτώχειας, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνείται να παράσχει την ελάχιστη κοινωνική προστασία στα νοικοκυριά που την έχουν ανάγκη».

Το άρθρο ΔΗΜΑΡ: Άμεση αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα