Διεθνής Αμνηστία κατά Ελλάδας

Η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών και των ανθρώπων που αιτούνται ασύλου, αναφέρει η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία. Όπως σημειώνει, κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες και αιτούντες ασύλου από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική καταφτάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας στέγη, καταφύγιο ή απλά

μια καλύτερη ζωή στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ωστόσο, λίγοι από αυτούς βρίσκουν την «καλύτερη ζωή» στην Ελλάδα.

Η ενημέρωση από τη Διεθνή Αμνηστία για την Ελλάδα έχει ως τίτλο «Ελλάδα: Το τέλος του δρόμου για τους πρόσφυγες, τους αιτούντες ασύλου και τους μετανάστες» και αναφέρεται στα εμπόδια που συναντούν μπαίνοντας στη χώρα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εκεί.

«Η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των μεταναστών και των αιτούντων ασύλου, ένα θέμα που παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης. Με φόντο μια μεταναστευτική πίεση, τη βαθιά οικονομική κρίση και την αύξηση των ξενοφοβικών αισθημάτων, η Ελλάδα αποδεικνύεται ανίκανη να παρέχει ακόμη και τις πιο βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και καταφύγιου για τις χιλιάδες των αιτούντων ασύλου και των μεταναστών που φθάνουν κάθε χρόνο στη χώρα», δήλωσε ο John Dalhuisen, διευθυντής του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας, σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα