Δεν «μπαίνει» στο Κυπριακό πρόγραμμα αν δεν υπάρξει «κούρεμα» το ΔΝΤ

Εμπλοκή τεχνικής φύσεως προκύπτει στο πρόγραμμα διάσωσης της Κυπριακής οικονομίας καθώς απαιτείται από το ΔΝΤ, «κούρεμα» τμήματος του χρέους προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής "Sueddeutsche Zeitung".

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να αντέξει το βάρος των τόκων, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

«Είναι δύσκολο για

την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία διαβεβαίωνε ότι η περίπτωση της Ελλάδας ήταν μεμονωμένη», επισημαίνεται στο δημοσίευμα και αναφέρεται ακόμη ότι, αν και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες συμφωνούν, κάποιες άλλες εκτιμούν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ευρωζώνη θα χάσει την αξιοπιστία της. «Η κατάσταση στην Κύπρο είναι σημαντικά πιο δραματική από ό,τι στην Ελλάδα», δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εφημερίδα, η οποία κάνει λόγο για δανειακή ανάγκη 17 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν στο ΑΕΠ της χώρας. Περίπου 10 δισεκατομμύρια από το συνολικό ποσό θα πρέπει να διατεθούν στον τραπεζικό τομέα, σημειώνεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η SZ, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο έμμεσης συμμετοχής της Ρωσίας στο πρόγραμμα, με τη διάθεση πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ, το οποίο κατόπιν θα έδινε το ποσό στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα