Διάβημα μετά τη σύγκρουση Ελληνικού και Τούρκικου σκάφους

Με φόντο το Φαρμακονήσι ένα Ελληνικό και ένα Τούρκικο σκάφος ενεπλάκησαν σε μεταξύ τους σύγκρουση σήμερα τα ξημερώματα, με το επεισόδιο να προκαλεί την αντίδραση του Ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών, που επέδωσε διάβημα μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα στο Τουρκικό ΥΠΕΞ.    

Στο διάβημα επισημαίνεται ότι «παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης».

Συγκεκριμένα

το υπ. Εξετερικών αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για επεισόδιο παραβίασης Ελληνικών Χωρικών Υδάτων από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, που εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012», δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για τη διενέργεια διαβήματος, στο οποίο θα τονίζεται ότι παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα