Διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους Τσίπρας-Στουρνάρας (vid)

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας, στην ερώτηση που κατέθεσε σημειώνει ότι το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά το αμαρτωλό τρίγωνο τράπεζες- κόμματα εξουσίας-επιχειρηματικά εκδοτικά συμφέροντα και ότι αυτό το τρίγωνο της διαπλοκής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία.

Ζήτησε λοιπόν να ενημερωθεί «εάν αληθεύει η πρόθεση για επαναϊδιωτικοποίηση τραπεζών στους ιδιώτες μετόχους και ποιος θα αναλάβει την πολιτική, αλλά και την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη για τη ζημία του ελληνικού Δημοσίου».

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις αντί του πρωθυπουργού, ο οποίος απουσίαζε.

«Επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης ξεκίνησε μια διαδικασία κάθαρσης άνευ προηγουμένου. Δεν θα χαριστούμε σε κανένα. Για κανένα δεν προβλέπεται ασυλία» τόνισε ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι θέτει «το μικροπολιτικό συμφέρον πάνω από την σταθερότητα» ενώ στο ερώτημα «ποιος θα αναλάβει την ευθύνη» απάντησε: «Την ευθύνη για την έξοδο από την κρίση έχουν αναλάβει οι υπεύθυνες δυνάμεις και εσείς και το κόμμα σας δεν συγκαταλέγονται σε αυτά».

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ επικαλέστηκε την κινηματογραφική ταινία «Οδηγός διαπλοκής».

Παράλληλα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και σε πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Στουρνάρας θα αναλάβει την διοίκηση της ΤτΕ κάτι που είπε ότι είναι «αδιανόητο» καθώς «δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση και παραβιάζει την ετυμηγορία του λαού».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις Παπούλια περί αποχώρησής του, και διεμήνυσε ότι «Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η Βουλή που θα έχει πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο».
«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, ο χρόνος κυλά» ήταν η απάντηση του κ. Στουρνάρα που κατηγόρησε εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει προτάσεις και τόνισε ότι την ευθύνη για την έξοδο της χώρας από την κρίση την έχουν αναλάβει οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου» εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκαταλέγεται σε αυτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα