Διασώσεις Τουρκία – σεισμός: Βρίσκουν ζωή στα χαλάσματα

Δύο άνδρες, απεγκλωβίστηκαν ύστερα από 261 ώρες, από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, στο Χατάι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει του τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ομάδες διάσωσης που επιχειρούσαν στα συντρίμμια ιδιωτικού νοσοκομείου, διαπίστωσαν ότι δύο άνθρωποι ήταν ζωντανοί και παγιδευμένοι κάτω από τα χαλάσματα.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki binanın enkazından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ile 34 yaşındaki Mustafa Avcı, depremin 261. saatinde sağ çıkarıldı https://t.co/h7CP5aOpVO

pic.twitter.com/UzNi6ZsusS

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) February 16, 2023

Μετά από εντατική επιχείρηση στην οποία συμμετείχε η αστυνομία ειδικών επιχειρήσεων, ο 26χρονος Mehmet Ali Şakiroğlu και ο 34χρονος Mustafa Avcı προσεγγίστηκαν και οι ομάδες διάσωσης τους απεγκλώβισαν από τα ερείπια την 261η ώρα του σεισμού.

50 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγουν σήμερα από την Ελλάδα για Τουρκία και ΣυρίαΑρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Στόχος η συγκέντρωση μισού εκατ. δολαρίου για τους σεισμόπληκτουςΣε δημοπρασία για τα παιδιά της σεισμόπληκτης Τουρκίας τα «αμφιλεγόμενα» παπούτσια του Τεντόγλου
Keywords
Τυχαία Θέματα
Διασώσεις Τουρκία –, Βρίσκουν,diasoseis tourkia –, vriskoun