Νεκρό κοριτσάκι σε βρεφοκομείο: Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (17/2) στη Θεσσαλονίκη, με ένα κοριτσάκι 2,5 ετών να αφήνει την τελευταία του πνοή στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός». Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, το κοριτσάκι εντόπισαν νεκρό σήμερα το πρωί (17/2) εργαζόμενοι του Ιδρύματος. Σύμφωνα με το makthes.gr το παιδί είναι από τη Νιγηρία και είχε μεταφερθεί στο βρεφοκομείο με εισαγγελική εντολή το 2020, όταν ήταν ενός μηνός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα

με τα όσα είπε η πρώην πρόεδρος του Αγίου Στυλιανού Ιωάννα Σπανού (ήταν στη θέση μέχρι τον Μάρτιο του 2021) στο makthes, το παιδί είχε μεταφερθεί εκεί καθώς η μητέρα του αδυνατούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά στην ανατροφή του. Το επισκεπτόταν, μάλιστα, τακτικά, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τραγική ειρωνεία, είχε εκδοθεί απόφαση να επιστρέψει σήμερα στην μητέρα του.

Η κυρία Σπανού ανέφερε ακόμη στο makthes ότι το παιδί είχε εμφανίσει από νωρίς αναπνευστικά προβλήματα και έχρηζε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης. Το παιδί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ του βρεφοκομείου Θεόφιλο Πατέλη, ο οποίος μίλησε επίσης στο makthes επρόκειτο να χειρουργηθεί τις επόμενες ημέρες για πρόβλημα που είχε στις αμυγδαλές του και για το λόγο αυτό χθες είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Επέστρεψε στο ίδρυμα και σήμερα το πρωί άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αναπνοή. Οι υπεύθυνοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά. Στο σημείο έσπευσε να ενημερωθεί για το περιστατικό ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος, που είναι καρδιολόγος.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να διενεργήσει ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Επί τόπου έχει σπεύσει και ιατροδικαστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκρό, Τραγωδία, Θεσσαλονίκη,nekro, tragodia, thessaloniki