Διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και το ΕΣΠΑ συζήτησαν Χατζηδάκης-B.Knapen

Για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στην Ελλάδα, με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και ανακοινώθηκαν προσφάτως συζήτησαν -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κος Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός ‘Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας’ της Ολλανδίας, κος

Ben Knapen.

Στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης ο υφυπουργός, κος Νότης Μηταράκης και ο νέος πρέσβυς της Ολλανδίας στη χώρα μας, κος Jan Versteeg, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Επ’ αυτού, ο κος Χατζηδάκης τόνισε ότι παρά τα προβλήματα, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Επίσης, συζητήθηκε η πρόοδος της προσπάθειας απλοποίησης των εξαγωγικών διαδικασιών, ζήτημα για το οποίο συνδράμουν την χώρα μας Ολλανδοί ειδικοί, στο πλαίσιο της Task Force, θέμα για το οποίο διαπιστώθηκε πρόοδος και από τις δύο πλευρές.

Ο κος Χατζηδάκης επανέλαβε την βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που θεωρούνται το προαπαιτούμενο για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα