Διαπραγματεύσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης

Οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα εντείνονται σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, με την ελληνική πλευρά να έχει προτείνει μια σειρά από μέτρα, προκειμένου να έχουν προσιτή θέρμανση οι καταναλωτές.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, «η κυβέρνηση προσπαθεί να διευρύνει τον

αριθμό των δικαιούχων και να απλουστεύσει τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπέβαλε αίτημα στην τρόικα να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%, ωστόσο ο κ. Κεδίκογλου, ερωτηθείς σχετικά, δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Εξάλλου, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχει τεθεί και το θέμα της διαδικασίας επιστροφής του φόρου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται η χορήγηση προκαταβολής 25% του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.

Παράλληλα, το θέμα του επιδόματος βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε χθες στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Γιάννη Στουρνάρια, του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ΥΠΟΙΚ εξετάζει να διευρύνει κατά 5.000 ευρώ το ύψος του ετήσιου εισοδήματος μέχρι του οποίου οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται το επίδομα.

Παράλληλα, έχει προταθεί και η διεύρυνση των κριτηρίων και για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (κατά 50.000 έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 που ίσχυε πέρυσι) όπως και για τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Τέλος, αναφορικά με το ύψος του επιδόματος, το οικονομικό επιτελείο προβλέπει αύξηση του επιστρεφόμενου φόρου από 0,28 ευρώ/λίτρο σε 0,34 ευρώ/λίτρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα