Διακίνηση ναρκωτικών: Οκτώ συλλήψεις σε Τρίκαλα και Τύρναβο

Με ασυνόδευτα δέματα σε πούλμαν των ΚΤΕΛ πραγματοποιούσαν αποστολές και παραλαβές σημαντικών ποσοτήτων ηρωϊνης, τα μέλη πολυπρόσωπου κυκλώματος, το οποίο εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων. Στο πλαίσιο μιας ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε επί δύο ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Τρικάλων και στον Τύρναβο, συνελήφθησαν συνολικά οκτώ ημεδαποί, ηλικίας από 34 έως 58 ετών, (6 άντρες και 2 γυναίκες), σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός

ακόμη ημεδαπού, μέλους της οργάνωσης, που δεν εντοπίστηκε, σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αναλύοντας τις επί μέρους δράσεις των μελών της οργάνωσης, η Αστυνομία αναφέρει ως προς την εμπλοκή των συλληφθέντων, ότι το ένα άτομο προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον αρχηγό της οργάνωσης, από το μήνα Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους έως τα μέσα Μαρτίου. Τότε, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών. ενώ τα υπόλοιπα -16- άτομα προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση. Σχετικά με τη δράση του συνόλου της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, έχοντας ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ηρωίνης, τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τώρα, ενώ το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Ασυνόδευτα δέματα

«Αναλυτικότερα», επισημαίνεται στην επίσημη ενημέρωση «από την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι ο αρχηγός της οργάνωσης προμηθευόταν την ηρωίνη που διακινούσαν τα μέλη της είτε ως ασυνόδευτο δέμα από το υπεραστικό ΚΤΕΛ είτε από την περιοχή του Τυρνάβου, μεταφέροντάς την στην πόλη των Τρικάλων είτε την προμηθευόταν άλλο μέλος της οργάνωσης για την εγκληματική δράση της. Παράλληλα, τα άλλα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που προμηθεύονταν από τον αρχηγό, συγκεντρώνοντας και παραδίνοντας τα χρήματα από την πώλησή της σε διά ζώσης επαφές μαζί του».

Τα κατασχεθέντα

Σε έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, που διενεργήθηκαν σε οικίες, στα οχήματα καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 65 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης, βάρους 1,3 γραμμαρίων,18 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, 5 διαδερμικά έμπλαστρα με τη δραστική ουσία «φαιντανύλη» (ισχυρό οπιοειδές), 2 ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 3.090 ευρώ και 8 κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 2 επιβατικά και ένα φορτηγό, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα