Διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα για την προφυλάκιση των δολοφόνων του Λουκμάν Σεζάντ

Διαφωνία ως προς την ποινική μεταχείριση των δυο κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού Λουκμάν Σεζάντ, οι οποίοι είχαν κληθεί να απολογηθούν και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανέκυψε ανάμεσα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ενώ οι ανακρίτριες έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν προφυλακιστέοι και για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, ο εισαγγελέας είχε αντίθετη άποψη. Τη διαφωνία τους πλέον καλείται να κρίνει μέσα στη μέρα το δικαστικό συμβούλιο. Είναι η πρώτη διαφωνία που ανακύπτει κατά την ανακριτική έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο κατηγορούμενοι, κάθονται ήδη στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δολοφονία του άτυχου Πακιστανού μετανάστη πέρυσι τον Ιανουάριο στα Πετράλωνα, όπου δικάζονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Η δίκη που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου και ελπίζουμε να ρίξει φως σε μια υπόθεση, όπως και πολλές άλλες που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας.

Θα πρέπει επίσης να διελευκάνουμε και να τιμωρούμε όλες τις ανάλογες υποθέσεις απ΄όπου κι αν προέρχονται, όπως τη δολοφονία Αθανάσιου Λαζανά που είχε συμβεί 8 μήνες πριν το έγλημα κατά του Σεζάντ, στην περιοχή της Πάτρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα