Διαδήλωση γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία στο Σύνταγμα

Κλειστές παραμένουν αυτή την ώρα η οδός Σταδίου, από το ύψος της Αμερικής και η Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος αλλά και η Βασιλίσσης Σοφίας από την Σέκερη, λόγω της συγκέντρωσης των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία, η οποία πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν. Μαζί τους

είναι και συνταξιούχοι, που συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και διαδηλώνουν κατά της λιτότητας, ζητώντας να μη περικοπούν οι συντάξεις τους.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει ότι «η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης», ενώ, όπως σημειώνει, «με βάση την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων».

Στα αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι η δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια, η επαρκής στελέχωση και χρηματοδότηση των νοσοκομείων και η εξόφληση των δεδουλευμένων νυχτερινών-αργιών, που οφείλονται στους εργαζομένους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με αφορμή την συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει κηρύξει στάση εργασίας και η ΑΔΕΔΥ από τις 12 και έως τη λήξη του ωραρίου.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα