«Μπλόκο» των δανειστών στην πρόταση για ΦΠΑ – Αιχμηρό σχόλιο Βαρουφάκη

Αντιδρούν, όπως όλα δείχνουν, οι δανειστές στις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για φθηνότερες συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, οι «θεσμοί» δεν αποδέχονται την εφαρμογή μειωμένων κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες συντελεστών. Υποστηρίζουν ότι με την επιβολή ΦΠΑ με συντελεστή 15% στα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες ή ακόμη και ΦΠΑ με συντελεστή 6,5% για τις αγορές τροφίμων, φαρμάκων και βιβλίων, μπορεί να προκληθούν

πολύ μεγάλες δημοσιονομικές απώλειες εις βάρος της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Μάλιστα, σε αυτή την πρόταση για τον ΦΠΑ φαίνεται πως αντιδρούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Οι υπηρεσίες στέκονται στις τεχνικές δυσκολίες που θα προκύψουν κατά την εφαρμογή διαφοροποιημένων συντελεστών ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, επέλεξε να τοποθετηθεί επί του θέματος μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης, έγραψε: «H τρόικα εσωτερικού απέρριψε τις προτάσεις μας για τον ΦΠΑ. Το Brussels Group όμως θα τις συζητήσει Τετάρτη και Πέμπτη στις Βρυξέλλες».

Keywords
Τυχαία Θέματα