Δένδιας: Η αστυνομία δεν πορεύεται στα τυφλά

Στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στην κατοικία του γερμανού πρέσβη αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, τονίζοντας ότι η αστυνομία δεν πορεύεται στα «τυφλά».

Όπως λέει στην Καθημερινή, το ίδιο ισχύει και με άλλες υποθέσεις, που επίσης διερευνώνται, μεταξύ των οποίων και για την υπόθεση της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο μελών της..

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι «από το σημείο αυτό μέχρι να σχηματιστεί δικογραφία, η απόσταση είναι τεράστια».

Αναφερόμενος στον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη, ο κ. Δένδιας είναι αιχμηρός: «Θα πρέπει να διερωτηθούμε ως Πολιτεία και ως κοινωνία πώς φτάσαμε στο σημείο το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης να υποπίπτει σε τέτοιας κολοσσιαίας σημασίας παράλειψη στο παρελθόν, να αφήνεται, δηλαδή, ελεύθερος επικίνδυνος τρομοκράτης λόγω παρέλευσης 18μήνου και να μην έχει υπάρξει οιαδήποτε συνέπεια σε όσους τυχόν ευθύνονται για το συγκεκριμένο γεγονός».

Τέλος, είναι σαφής αναφορικά με τις σχέσεις της τρομοκρατίας με το κοινό ποινικό έγκλημα. «Μία σειρά από ενδείξεις αποκαλύπτει, δυστυχώς, ότι υπάρχει ώσμωση» σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα