Συνθήκες αρκτικής προκαλούν προβλήματα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αρκτική θυμίζει περισσότερο το βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών από τις σφοδρές χιονοπτώσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη ζωή εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς και στιες εναέριες και επίγειες συγκοινωνίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την κακοκαιρία έχει παραλύσει η Νέα Υόρκη στην οποία τα δικαστήρια και τα σχολεία

παραμένουν κλειστά, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες προς τους πολίτες προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Μέχρι στιγμής λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, ο ένας στην Πενσιλβάνια και οι δύο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου μία γυναίκα 71 ετών που έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ πέθανε από υποθερμία αφού βγήκε από το σπίτι της.

Περισσότερες από 850 πτήσεις έχουν ακυρωθεί, εκατοντάδες άλλες έχουν καθυστερήσει από ή προς τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης – το Νιούαρκ, το Λαγκάρντια και το JFK. Το αεροδρόμιο Κένεντι έκλεισε για τρεις ώρες λόγω της μηδενικής ορατότητας και της σφοδρής χιονόπτωσης. Ίδιο σκηνικό και στη Βοστόνη, όπου περισσότερες από 170 πτήσεις ακυρώθηκαν και σχεδόν 350 από ή προς τη Φιλαδέλφεια, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας 22 εκατοστά χιονιού κάλυψαν τμήματα του αεροδρομίου.

Συνολικά περίπου 4.500 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από χθες στις ΗΠΑ, εκ των οποίων οι 1500 στη Νέα Υόρκη. Ένα παχύ στρώμα χιονιού κάλυψε χθες τη Νέα Υόρκη με το ύψος του να ξεπερνά τα 15 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ. Χαρακτηριστικό είναι, ότι όπως αναφέρουν κάτοικοι, το χιόνι κάλυψε τα πάντα σε μόλις 24 δευτερόλεπτα αφότου ξεκίνησε να χιονίζει.

Στην Τάιμς Σκουέρ, οι τουρίστες ενθουσιασμένοι έπαιζαν χιονοπόλεμο, ενώ η θερμοκρασία έπεσε στους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ την ν'υχτα αναμένεται να πέσει μέχρι και στους -18. Ο νέος Δήμαρχος, Μπιλ ντε Μπλάζιο, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Το μετρό της πόλης λειτουργεί, με καθυστερήσεις στα δρομολόγια, και κάποια τρένα κυκλοφορούν στους ρυθμούς του προγράμματος του Σαββατοκύριακου.

Keywords
Τυχαία Θέματα