«Δεν υπήρχε άλλη λύση για την κρίση», υποστηρίζει ο Βενιζέλος

«Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας ποτέ δεν προσφέρθηκαν δύο λύσεις για την κρίση, και αυτό καθίσταται σαφές από την κατάσταση και σε άλλες χώρες της Ευρώπης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το Ρέθυμνο, όπου έγινε δέκτης σφοδρών διαμαρτυριών εκπαιδευτικών και εργαζομένων των ΟΤΑ.

«Η κατάσταση στην Ευρώπη

δείχνει ότι μετά και τα παραδείγματα της Κύπρου σε συνάρτηση με τις εξελίξεις σε Γαλλία Ιταλία, Πορτογαλία, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ως χώρα θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Η αλήθεια είναι ότι μας υπαγόρευσαν τις λύσεις, σκληροί διαπραγματευτές. Σήμερα κυριαρχεί μία συντηρητική πολιτική και νεοφιλελεύθερη οικονομική αντίληψη η οποία δημιουργεί μεν εντάσεις και αδυναμίες, κυρίως στους πολίτες, από την άλλη όμως και την ίδια ώρα που έχει καταρρεύσει η θεσμική ισοτιμία μέσα στο ευρώ από ένα διευθυντήριο, οι πολιτικές αυτές ψηφίζονται από τους λαούς της Ευρώπης μέσω των κυβερνήσεων που εκλέγουν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος «όλοι έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης αλλά το αποτέλεσμα έρχεται μόνο μέσα από υγιή και δημοκρατικό διάλογο». Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου (ΕΚΡ), αφού δήλωσαν την αντίθεσή τους με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, ζήτησαν να επανεξετάσει η κυβέρνηση τη θέση της. Τελικά μάλιστα αποχώρησαν από τη συνάντηση ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γιακουμάκης, τόνισε πως όλοι οι φορείς αλλά και οι πολίτες ελπίζουν σε θετικά μηνύματα από πλευράς της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως έχει πλήρη αντίληψη για την κατάσταση στην ελληνική οικογένεια, στην κοινωνία και στους νέους: «Η αλήθεια όμως είναι ότι στη χώρα μας, ποτέ δεν προσφέρθηκαν δύο λύσεις για να ξεπεράσουμε την κρίση. Η κατάσταση στην Ευρώπη δείχνει ότι μετά και τα παραδείγματα της Κύπρου σε συνάρτηση με τις εξελίξεις σε Γαλλία Ιταλία, Πορτογαλία, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ως χώρα θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά».

Μιλώντας για το πώς διαχειρίζονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις το μέλλον της χώρας, τόνισε ότι «καλό είναι να προσέλθουν σε έναν δημοκρατικό και χωρίς εντάσεις διάλογο αλλά παράλληλα να αφουγκραστούν το μεγάλο σύνολο των πολιτών που θέλουν ένα κράτος δίκαιο, χωρίς πελατειακές σχέσεις, χωρίς γραφειοκρατία, με σωστή διοίκηση και δικαιοσύνη». «Οι δανειστές μας δεν μας έχουν εμπιστοσύνη διότι έχουμε καθυστερήσει στην αναδιοργάνωση του κράτους. Χάσαμε χρόνο και σήμερα πια μας αμφισβητούν πιστεύοντας πως δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ορθολογικά. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την εικόνα αυτή και να αποδείξουμε πως έχουμε τη βούληση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. «Όσοι προτιμούν να εκφωνούν συνθήματα συντηρούν το παιχνίδι της διαμάχης των κομμάτων.

Κάλεσε μάλιστα το σύνολο των παραγωγικών τάξεων, του κεφαλαίου, το συνδικαλιστών, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να αναλάβουν την ευθύνη τους για το πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση: «Χρειάζονται όλοι να συνεισφέρουν στη ελπίδα του τόπου και η ευθύνη δεν είναι μόνο των πολιτικών. Δεν έχουμε περιθώριο για ψεύδη».

Υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας, ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε το Επιμελητήριο του νομού Ρεθύμνης, όπου συναντήθηκε με το σύνολο σχεδόν των αυτοδιοικητικών, θεσμικών, και παραγωγικών φορέων.

Εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και καθηγητές φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και τα μέτρα που αφορούν τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

Η περιοδεία του κ. Βενιζέλου στην Κρήτη συνεχίζεται στο νομό Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα