«Δεν θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία με τους εταίρους»

Κάτι που είχε φανεί τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκε διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ότι δηλαδή η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων δεν θα επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει να μην φέρει προς κύρωση τη συμφωνία στο κοινοβούλιο, «καθώς πρόκειται για μια απλή παράταση μιας δανειακής σύμβασης». «Δεν υπάρχει συνταγματική επιταγή για κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή», δήλωσε την ίδια στιγμή κυβερνητική πηγή.

Όπως δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης,

«ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ανοίξει το ζήτημα στη Βουλή, όμως επιλέγει να μην φέρει προς κύρωση τη συμφωνία καθώς πρόκειται για μια απλή 4μηνη παράταση μιας δανειακής σύμβασης» και διευκρίνισε πως «η απόφαση να μην τεθεί η συμφωνία σε ψηφοφορία δεν οφείλεται σε τυχόν ανησυχίες για εσωτερικό ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν φοβόμαστε τον διάλογο, είναι ένα σημαντικό βήμα για να μπούμε σε μια νέα εποχή», είπε μιλώντας στον Real FM ο κ. Σακελλαρίδης, για να διευκρινίσει σε σχέση με την ψηφοφορία ότι «δεν αποφεύγουμε ψηφοφορία, επειδή φοβόμαστε αντιδράσεις. Ο λόγος που επιλέγουμε να μην έρθει η συμφωνία για κύρωση σχετίζεται με το ότι πρόκειται για παράταση μιας υφιστάμενης δανειακής σύμβασης, η συζήτηση όμως θα είναι ανοιχτή και διαφανής».

Keywords
Τυχαία Θέματα