«Δεν θα καταβληθεί η δόση στην Ελλάδα τον Μάρτιο»

«Άσχημα τα μαντάτα» από το Βερολίνο, το οποίο διαμηνύει στην ελληνική πλευρά, πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για προπληρωμή της δόσης τον Μάρτιο, σύμφωνα με όσα τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.

«Υπάρχει σαφής συμφωνία στο Eurogroup, η οποία προβλέπει ότι η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι το τέλος Απριλίου να καταθέσει αναλυτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να ολοκληρώσει την εφαρμογή του το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου», τόνισε

ο ίδιος.

«Στη συνέχεια θα αξιολογηθεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και πριν την καταβολή της τελευταίας δόσης, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας, για το οποίο δόθηκε παράταση», διευκρίνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε, πως «δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα καταβολής μικρότερων δόσεων, όπως κατά το παρελθόν».

Κληθείς να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε ότι «σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση κατέθετε νωρίτερα το λεπτομερές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και προχωρούσε στην εφαρμογή του, τότε θα ήταν δυνατό να εκταμιευθεί νωρίτερα η τελευταία δόση της δανειακής βοήθειας».

«Εξαρτάται αποκλειστικά από την Αθήνα» πρόσθεσε και ανέφερε ότι αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. «Αυτή η αλληλουχία είναι δεσμευτική για μας», κατέληξε ο κ. Γιέγκερ.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα