Δεν πείθουν την «Αττική Συνεργασία» οι ισχυρισμοί του ΕΔΣΝΑ

Σε μείζον θέμα εξελίσσεται το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής με το προτεινόμενο σχέδιο του ΕΔΣΝΑ να αμφισβητείται από πολλές πλευρές. Με επιστολή-καταγγελία, η αντιπολιτευόμενη Περιφερειακή παράταξη «Αττική Συνεργασία», σημειώνει πως οι πρακτικές που ακολουθούνται «καταργούν τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης».

Σχολιάζοντας την εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ να εγκρίνει τα τεύχη του διαγωνισμού για την προκήρυξη των ΣΔΙΤ, η «Αττική Συνεργασία» και ο επικεφαλής της Δημήτρης Τσουκαλάς

τονίζουν «είναι η πρώτη δεσμευτική πράξη των διαγωνισμών  για τις  ΣΔΙΤ με τη μέθοδο του Ανταγωνιστικού  Διαλόγου, δηλαδή μια διαγωνιστική διαδικασία όπου "τα τεύχη διαγωνισμού συντάσσονται σε συνεργασία των επενδυτών με τη  διοίκηση (του ΕΔΣΝΑ στη προκειμένη περίπτωση) " με ότι αυτό συνεπάγεται.!!! Αν δεν είναι αυτό το σοβαρό θέμα που θα έπρεπε να φέρετε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ  τότε πιο είναι;

Που είναι η εισήγηση σας; Τι  λένε τα τεύχη του διαγωνισμού, ποιος είναι ο συντάκτης; Μόνο εσείς  και  το επιτελείο σας γνωρίζετε.

Συγκαλείται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ όχι για να αποφασίσουμε  αλλά για να ενημερωθούμε από τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ματζούφα!»

Τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν και αποτελούν ένα τεράστιο ζήτημα για την «Αττική Συνεργασίας» που συνεχίζει να διερωτάται:

«Ποιος συζητά και βάζει τους όρους αυτής της σύμπραξης, ποιος  θα διαπραγματευτεί   εν ονόματι όλων των πολιτών;  Από τη μία πλευρά είναι οι επενδυτές και από την άλλη  ποιος είναι;  Η  Κυβέρνηση δια του κ.Γ. Σγουρού.

Έρχεστε εσείς, ως Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ  με την εξουσιοδότηση που εξασφαλίσατε από την  Εκτελεστική Επιτροπή, να χειριστείτε  προσωπικά το θέμα και να δεσμεύσετε με την υπογραφή σας  για τα επόμενα 25 χρόνια όλους τους δήμους»;

Η «Αττική Συνεργασία» επισημαίνει εκφράζει εκ νέου «την αντίθεση στο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, που προβλέπει 4 μονάδες  για την επεξεργασία 1.350.000 τόνων ετησίως σύμμεικτων απορριμμάτων με σκοπό την ενεργειακή αξιοποίηση.

Και  μάλιστα, με την παράνομα  ειλημμένη  απόφαση για δύο νέες  μονάδες  στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) της Φυλής, εκεί που η περιβαλλοντική υποβάθμιση έχει χαρακτηριστεί μη αναστρέψιμη.

Με γραπτές παρεμβάσεις τεκμηριώσαμε τις αντιρρήσεις μας  και  καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις. Τις γνωρίζετε και κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι τις αγνοεί. Ενδεικτικά σας θυμίζουμε τα υπομνήματα που έχετε λάβει στην 21η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26-7-2011,  ενόψει της Συνεδρίασης  ΔΣ ΕΔΣΝΑ στις 13-2-2012, στην 9η  Συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ την 27-8-2012.

Θα το επαναλάβουμε και σήμερα, γιατί πρέπει να το ακούσουν όλοι.

•         Απαιτείται Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και  τήρηση των διαδικασιών στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης με δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο επεξεργασίας των απορριμμάτων στη Περιφέρεια Αττικής.

•         Αναθεώρηση που εμείς λέμε ότι πρέπει να δίνει  προώθηση 

Keywords
Τυχαία Θέματα