Γνωρίζοντας διαδραστικά το Cern

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τις λειτουργίες του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου της Ευρώπης, του CERN, είχαν οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου, παρακολουθώντας ομιλία με θέμα «Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων-CERN», που έγινε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας  του Λυκείου Νέας Πεντέλης, κ. Τσιντάνου και τη συνδρομή της προέδρου της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Μπούσουλα.

Την ομιλία εκφώνησε ο καθηγητής  του Ε.Μ.Π κ. Τσιπολίτης που ξενάγησε διαδραστικά τους μαθητές στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του CERN

, είδαν τον μεγάλο επιταχυντή Αδρονίων LHC, τον τρόπο κατασκευής του, έμαθαν για τις τεράστιες ταχύτητες που επιτυγχάνονται , για τις συγκρούσεις των αδρονίων , για την ίδρυση και τις μεγάλες επιστημονικές επιτυχίες του CERN και για το νέο internet το οποίο θα είναι 10.000 φορές ταχύτερο από την πιο γρήγορη σύνδεση ευρυζωνικότητας το Grid και θα παράγει ασύλληπτα μεγάλο αριθμό δεδομένων κάθε χρόνο (15 petabytes) .

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου που έδωσε το «παρών», παρότρυνε τους μαθητές να μην αφήνουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται για να βρίσκονται στην καρδιά των επιστημονικών προσπαθειών και εξελίξεων, επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να έχουν οι μαθητές ερεθίσματα και εμπειρίες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή.

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 η αποστολή του Λυκείου Νέας Πεντέλης με τη Διευθύντρια και τους συνοδούς καθηγητές πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN.

Οι μαθητές είδαν από κοντά τον μεγάλο επιταχυντή Αδρονίων LHC , ένοιωσαν το μεγάλο πείραμα που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του CERN , επισκέφθηκαν τα εργαστήρια της ελληνικής επιστημονικής ομάδος και με την βοήθεια ξένων και ελλήνων επιστημόνων ταξίδεψαν στα άδυτα του μικρόκοσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα