Δ. Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ στηρίζουν τους εργαζομένους στο υπ. Πολιτισμού»

Τη στήριξη του ΚΚΕ στους εργαζομένους στο υπουργείο Πολιτισμού εξέφρασε ο γγ του, Δ. Κουτσούμπας, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας τους. Όπως τόνισε, το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένες θέσεις για τα ζητήματα του πολιτισμού, ενώ το βασικό χαρακτηριστικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι ο «στόχος εξοικονόμησης προσωπικού» και από το υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο των «12.500 απολύσεων που προωθούν γενικά στο Δημόσιο».

Παράλληλα

εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για να μην γίνουν απολύσεις, να μην επιδεινωθούν οι εργασιακές σχέσεις, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, καθώς και στο να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό.

Όπως σημείωσε, οι αρχαιολογικοί χώροι δεν μπορεί να μένουν αφύλακτοι και υποβαθμισμένοι, γιατί αποτελούν πλούτο για τη χώρα, και σ' αυτή την κατεύθυνση ο χώρος του πολιτισμού θα πρέπει να εξελίσσεται και να ενισχύεται, γιατί αφορά πρώτα απ' όλα στη νεολαία, και κατέληξε λέγοντας πως το ΚΚΕ θα σταθεί αλληλέγγυο στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής και άμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από πλευράς τους, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού έκαναν λόγο για ασφυκτική κατάσταση στον τομέα του πολιτισμού, καθώς χωρίς διορισμούς και πολύ λιγότερους εργαζομένους το υπουργείο και οι χώροι εποπτείας του, όπως μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, έχουν έρθει αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα, καθώς «19.000 αρχαιολογικοί χώροι καλούνται να λειτουργήσουν με 6.700 εργαζομένους».

Επίσης, όπως ανέφεραν, υπάρχουν νέα μουσεία που είναι έτοιμα, όπως στην Ικαρία, στον Πύργο και στην περιοχή του Φιξ στην Αθήνα, στα οποία δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν. Παράλληλα, έκαναν λόγο για σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους και αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα