Μισοβυθίστηκε ρυμουλκό του Τουρκικού Στόλου μέσα στα ναυπηγεία

Τρεις αγνοούμενοι και έξι τραυματίες είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του πολύ σοβαρού ναυτικού συμβάντος, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί μέσα στα ναυπηγεία Alaybey της Σμύρνης και είχε ως αποτέλεσμα να μισοβυθιστεί ένα πλοίο του Τουρκικού Στόλου, το ρυμουλκό “Degirmendere” (Α-576), γεγονός που δεν αφομοιώνει κάτι σε ισχύ από τον Τουρκικό Στόλο, ει μη μόνο σε θέμα πρεστίζ και κύρους γι’ αυτό.

Το ρυμουλκό ανοικτής θαλάσσης “Degirmendere” (Α-576), σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδος «Ζαμάν» (samannyoluhaber.com)

παρουσίασε εισροή υδάτων αποτέλεσμα της οποίας ήταν να λάβει μεγάλη κλίση και να μισοβυθιστεί με τη δεξιά του πλευρά μέσα στην υδατοδεξαμενή στην οποία βρισκόταν. Το συμβάν συνέβη σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό τμήμα των ναυπηγείων Alaybey της Σμύρνης, που εξυπηρετούν τη Διοίκηση Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής του Τουρκικού Στόλου και το σκάφος βρισκόταν εκεί για προγραμματισμένη συντήρηση. Ως προελέχθη υπάρχουν μέχρι στιγμής τρεις αγνοούμενοι και έξι τραυματίες, που τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν από το βυθισμένο πλοίο. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για στρατιωτικό προσωπικό ή για πολίτες εργαζόμενους στα ναυπηγεία.

Σημειώνεται ότι το ημιβυθισθέν “Değirmendere” (Α576) είναι το πρώην Γαλλικό “Sister Centaure” της κλάσεως Tenace του Γαλλικού Ναυτικού, από το οποίο, το 1999, το απέκτησε μεταχειρισμένο το Τουρκικό Ναυτικό για την κάλυψη των επιχειρησιακών του αναγκών. Οι διαστάσεις του είναι 51 μέτρα μήκος, 11,5 μέτρα μέγιστο πλάτος και 5,7 μέτρα βύθισμα, ενώ το εκτόπισμά του ανέρχεται στους 970 τόνους.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα